24 KASIM'DA RAFLARDA YERİNİ ALACAK
Apple’dan yapılan açıklamaya göre iPhone X, 24 Kasım’da Türkiye’deki teknoloji mağazalarının ve operatör satış noktalarının raflarında yer alacak. 64 GB’lık modelin satış fiyatı 6 bin 99 TL olduğu iPhone X’te 256 GB’lık kapasiteye sahip olan seçenekte ise bu rakam 6 bin 899 TL’ye çıkıyor.

ANA MENÜ TUŞU YOK
Apple’ın kullanıcılara yeni bir deneyim sunmak için yola çıktığı iPhone X, baştan aşağıya yeniliklerle dolu. Bunun en büyük sebebi uçtan uca ekrana sahip olması ve ana menü tuşunun kaldırılması. Özellikle ana menü tuşunun kaldırılması, kullanıcılara yeni bir deneyim sunuyor.

YÜZ TANIMA ÖZELLİĞİ
Fiziksel bir tuşa basmak yerine ekranın altından yukarı kaydırma (swipe) hareketi yapmak yeterli. Yüz tanıma özelliği 'Face ID' ise güvenlik açısından iPhone X'in dikkat çeken özelliklerinin başında.

Aynı zamanda "iPhone 10" olarak da adlandırılan iPhone X'te, bir önceki modellerde yer alan parmak izi tanıma sistemi yerine yüz tanıma sistemi yer alıyor.

ÇOK DAHA GÜVENLİ
Apple tanıtımda yaptığı açıklamada, FaceID teknolojisinin telefonun sahibinin kimliğini tespit etmek için 30 bin adet kızılötesi nokta barındırdığını ve karanlıkta da çalıştığını söyledi. Şirket ayrıca, bu teknolojinin parmak izi tanıma sistemine kıyasla çok daha güvenli olduğunu belirtti.

SÜPER RETİNA EKRAN
Bu model aynı zamanda 14,7 cm (5,8 inç) ekrana ve her inç başına 458 piksele sahip. "Süper retina" olarak isimlendirilen bu ekran, Apple'ın da bugüne kadar ürettiği en fazla detay gösteren ekran olma özelliğini taşıyor.

KABLOSUZ ŞARJ ETME
iPhone X'in pil kapasitesi iPhone 7'den iki saat daha uzun. Ayrıca kablosuz şarj etme özelliği de bulunuyor.

SİRİ'YE ULAŞMAK ÇOK KOLAY
Üzerinde yer alan tuşun kaldırılması sonucunda kullanıcılar da uygulamalar arasında ekranda kaydırma yaparak dolaşabilecek. Sanal asistan Siri'ye ulaşmak içinse yandaki tuşa basmak gerekiyor.