iPhone SE 2018 ya da iPhone SE 2 için bekleyiş sürerken, iOS cihazın tasarımı ile ilgili olarak yeni detaylar gelmeye devam ediyor. İşte, iPhone SE 2018 tasarımı hakkında edinen son bilgiler.

iPhone SE 2018 tasarımı için iPhone X dokunuşu!
Geçtiğimiz günlerde aksesuar üreticisi Olixar tarafından iPhone SE 2018 tasarımı ile ilgili önemli detaylar görmüştük. Bunlar arasında çerçevesiz ekran, son dönemin klasiği ekran çıkıntısı ve Face ID öne çıkıyor.

Şimdiye kadar ortaya çıkan şemalar, ekran koruyucular ve kılıflar sonucunda cihazın tasarımının nasıl olabileceğine dair tasarım görselleri hazırlanmış durumda. Öncelikle ekran çıkıntısının iPhone X ile kıyaslandığında daha açılı olabileceği düşünülüyor. Ayrıca, Face ID özelliği de yüksek ihtimalle cihazdaki yerini alacak. Touch ID özellikli fiziksel Ana Ekran tuşunu da üründe göremeyeceğiz. Üründe Animoji kullanılıp kullanılmayacağı da ayrı bir merak konusu.

Kablosuz şarj özelliği için ürünün cam arka yüzeye sahip olabileceğini tahmin edebiliriz. Şimdiye kadar kablosuz şarjın cihazda yer alacağı konusu sıkça dillendirilmişti. 3.5 mm ses girişi de cihaza veda edecek. Hala Apple AirPower kablosuz şarj istasyonunu ise göremedik. Sanıyoruz ki ürün ancak 2018 iPhone etkinliğinde resmi çıkışını gerçekleştirebilecek.

Boyut olarak da iPhone SE 2018’nin selefiyle aynı olma ihtimali yüksek. Orijinal SE 123.8 x 58.6 x 7.6 milimetre ölçülere ve 113 gram ağırlığa sahipti. Ebatlar aynı olsa da daha ince çerçeve ve tuşun olmaması ile ekran boyutunun daha büyük olacağını söyleyebiliriz. Kullanıcı arayüzünün de iPhone X ile benzer olacağı düşünülüyor. Ayrıca cihazda, ses tuşlarının ve ses kapatma tuşunun solda, güç tuşunun ise üstte olacağı tahmin ediliyor.

iPhone SE 2018’in Eylül ayında gerçekleştirilecek iPhone etkinliğinde diğer 2018 modellerle birlikte tanıtılması bekleniyordu. Son bilgiler ise cihazın Ekim ayında tanıtılacağı yönünde.