iOS 11 büyük bekleyiş ve bitmek bilmeyen dedikoduların ardından 5 Haziran akşamında WWDC17 etkinliği sırasında duyuruldu. Peki, iOS 11 içerisinde nasıl gizler barındırıyor ve bize neler sunuyor. İşte iOS 11 için 25 gizli özellik karşınızda!
iOS 11 gizli özellikleri
Apple'ın en yeni mobil işletim sistemi, geçmiş sürümlere oranla hayli büyük geliştirme ve yenilik ile karşımıza çıktı. iPhone modelleri ve iPad modelleri için gelecek olan yeni işletim sistemi versiyonu birbirinden ilginç özellikleri bizlere sunacak. WWDC17 sırasında Apple bu özellikleri açıklasa da sizler için kıyıda köşede kalmış gizli özellikleri derledik.

1. iPad için: Birden fazla uygulamayı sürüklemek
Artık birden fazla uygulamayı seçebilip, işlem yapabileceğiz. Normalde uygulamaları çoklu seçim ile sürükleyemiyor olsak da iOS 11 bu eksikliğe iPad üzerinde son veriyor. Böylece çok zorlanmadan seçtiğiniz uygulamaları başka sayfaya veya klasöre atabileceksiniz.

2. Siri ile yazışma özelliği
Apple'ın hem iOS hem de macOS için sunduğu akıllı asistan Siri artık sadece ses komutları üzerinden çalışmayacak. Ayarlar bölümündeki Siri menüsü üzerinden yazışma ile komut sistemini aktif edebilirsiniz.

3. Özelleştirilebilir Denetim Merkezi
Denetim Merkezi, iOS 11 ile tamamen değişiyor. Hem arayüz anlamında hem de erişilebilirlik anlamında bizi büyük yenilikler karşılıyor. Artık Ayarlar > Denetim Merkezi menüsü üzerinden burada bulunan simgeleri düzenleyebilir, ekleme yapabilir ve istediğiniz şekle sokabilirsiniz.