Microsoft, Computex 2017 etkinliğinde ARM tabanlı windows 10 PC üretecek iş ortaklarını resmi olarak açıkladı. İşte, gücünü Qualcomm Snapdragon 835 platformundan alacak Windows 10 mobil PC’lerin üreticileri.

ASUS, HP ve Lenovo ARM tabanlı Windows 10 PC üretecek
Microsoft, geçtiğimiz yıl Windows masaüstü uygulamalarını mobil ARM işlemcilere getirme konusundaki planlarından bahsetmişti. ARM destekleyen Windows 10 sürümüyle pazara gelecek ilk cihazların ise dizüstü bilgisayarlar olacağı ifade edilmişti. Sonunda bu planlar gerçek oluyor ve ASUS, HP ile Lenovo buna destek veren ilk isimler olacak.

Qualcomm ARM işlemcisi kullanarak Windows 10 tabanlı dizüstü bilgisayar üretecek isimlere bu yılın sonlarında daha fazla ismin katılacağı belirtilirken, bundan 5 yıl önce Windows RT için destek veren üreticilere göre sayının az olması göze çarpıyor. Windows RT cihaz üreten ilk dalgada ASUS, Dell, Lenovo, Samsung ve Microsoft’un kendisinin olduğunu not olarak düşmek gerek.

Qualcomm ve Microsoft, bu yeni cihazların ne zaman satışa sunulacağı konusunda henüz bilgi vermiyor. Öte yandan daha önce ARM tabanlı Windows 10 PC’lerin bu yılın son çeyreğinden önce piyasaya çıkamayacağı Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf tarafından belirtilmişti.

Yeni cihazların daha iyi batarya ömrü, LTE bağlantısı sunmanın yanı sıra ve tüm Windows uygulamalarına (Windows Store’da yer alan) destek vereceğinin özellikle altı çiziliyor.