Özellikle pandemi döneminde daha da kullanımı artan popüler sosyal medya ağı Instagram’a iki yeni özellik geliyor. Instagram Reels özelliği yakın bir zaman önce buton olarak uygulamaya eklenmişti. Şimdi ise Reels için ‘rötuş özelliği’ eklendi.

Milliyet Gazetesi’nin aktardığı habere göre, Instagram yeni bir özelliği bünyesine ekliyor. Instagram’ın bu sefer eklediği özellik ise Reels tarafında oluyor.

Instagram Reels özelliği yakın bir zaman önce buton olarak uygulamaya eklenmişti. Şimdi ise Reels için ‘rötuş özelliği’ eklendi.

INSTAGRAM REELS İÇİN RÖTUŞ ÖZELLİĞİ

Instagram üzerinden yapılan paylaşımların büyük bir çoğunluğunda müdahale bulunuyor. Video düzenlemesi yapmadan paylaşmak istemeyen kullanıcılar için gelen rötuş özelliği, Reels paylaşımlarına düzenleme yapmaya imkan sunuyor.

Uygulamanın bu özelliği sosyal medya uzmanı Matt Navarra tarafından Twitter üzerinden bildirildi. Buna ek olarak kullanıcıların tek seferde birden fazla kişiyi engelleme özelliğine de kavuşabileceğini belirtiyor.

YENİ ÖZELLİKLER NELER SUNUYOR?

Yeni Touch Up yani rötuş özelliği esasen içeriklerin üzerine anlık olarak filtre eklemeye imkân tanıyor.

Kozmetik odaklı bir filtre olan bu rötuş sayesinde videodaki kişilerin cildi daha pürüzsüz görünüyor.

Yeni özellikle birlikte, Instagram'ın ara yüzünün bir parçası olarak mevcut olmasa da platformda paylaşılan özel filtreler aracılığıyla normal fotoğraflarda ve hikâyelerde de erişilebilir hale geliyor.

Yeni özellik, kullanıcının ekranında sol veya sağ tarafında bulunan kısa açılır menüden erişilebiliyor ve kullanıcıların uygulamasında daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlamak amacıyla sunuluyor.

Bu özelliğe ek olarak pek çok kişinin bir süredir beklediği özellik de geliyor.

Instagram tek seferde birden fazla kişiyi engellemek isteyenler için yeni bir özelliği test ediyor.