Her geçen gün bir yenisinin eklendiği sanal platformlar arasına ülkemizde 38 milyon kişi Instagram kullanıyor. Türkiye, Instagram kullanıcı sayısı açısından dünyada 6. sırada yer alıyor. Şuan Instagram, Facebook'tan daha popüler.

Aynı zamanda, kullanıcılar internette Instagram ile ilgili sorunları arıyorlar. Özel hesapları görüntüleme ve özel profilleri görüntüleme gibi kullanıcılar için en çok aranan şeylerin başında gelir.

Özel bir hesaba erişerek paylaşılan gönderileri görüntülemek istiyorsanız, paylaştığımız yazıları detaylı bir şekilde okumanızı öneririz.

INSTAGRAM GİZLİLİK NEDİR?

Instagram, takipçilerinin gizlilik ve gizlilik ilkelerini sağlamak için özel hesap işlevine sahiptir. Hesabınızı ve paylaştığınız gönderileri ve hikayeleri gizli hale getirmek için bu özelliği kullanabilirsiniz. Hesabınızı gizli olarak ayarladığınızda gönderileriniz, hikayeleriniz, takipçileriniz ve takip ettiğiniz kişiler yalnızca onayladığınız takipçilere gösterilir. Böyle bir uygulama ile Instagram, birçok sosyal medya sitesinin verdiği gizlilik kararlarını şimdiden almış durumda. Gizli hesap ile istemediğiniz veya tanımadığınız kişilerin bilgilerinize erişmesini ve paylaşımını engelleyebilirsiniz. Ancak açık hesap olarak ayarladığınızda, profilinize herkes erişebilir.

INSTAGRAM PROFİLİMİ NASIL GİZLERİM?

Instagram profilinizde paylaştığınız içerikleri sadece takipçilerinizin görebilmesi için gizleyebilirsiniz. Gizliliği etkinleştirmek için lütfen aşağıdaki adımları izleyin;

  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra sağ alt köşedeki profil resminize tıklayın,
  • Sağ üst köşedeki üç satıra tıkladıktan sonra açılan sayfada aşağıdaki ayarlar bölümüne girin,
  • "Gizlilik" sekmesine tıkladıktan sonra "Hesap Gizliliği" sayfasındaki "Özel Hesap" düğmesini etkinleştirirseniz, gönderilerinizi ancak size gönderilen takip talebini kabul ettikten sonra görebileceksiniz.

INSTAGRAM'DA KAPALI HESAPLARI GÖRME

Peki, takip etmediğiniz bir Instagram özel hesabının içini görmek istediğinizde ne düşünüyorsunuz? Gizli konfigürasyon dosyalarına erişmek isteyenler için birçok uygulama veya web sitesi bulunmaktadır.

Geçmişte Instagram'daki kusurlar nedeniyle özel bilgileri görüntülemek mümkündü. Masaüstünden Instagram'a giriş yaptıktan sonra, profilini görüntülemek istediğiniz kişinin hesabına gidin ve bu gönderilere erişmek için "Daha fazlasını göster" seçeneğine tıklayın. Ancak Instagram bu zafiyete karşı güvenlik önlemleri almış ve şimdi bu işlem sayesinde hesap bloke edilmiş durumda. Ancak bazı mobil uygulamalar gizli hesapları görüntülemek için geliştirilmiştir. Bu uygulamaları kullanarak gizli hesapları görüntüleyebilirsiniz.

INSTAGRAM'DA GİZLİ HESAPLARI GÖRME UYGULAMASI

Instagram, takipçisi olmayanların kişisel verilerini istediği zaman kapatabilir. Takipçi olmayanlar resim, video vb. paylaşabilir. Instagram kullanıcıları da takipçisi olmayan özel hesapları görmek istiyormuş gibi göremiyorlar. Hesapları gizlemek için prosedürler arayan kişiler, kişisel verilere erişmenin yollarını arıyor. Bazı mobil uygulamalarda gizli Instagram hesaplarını görebilirsiniz. Her uygulama ve program etkilidir diyemeyiz ancak etkili uygulamalar internet üzerinde de mevcuttur. Aşağıda paylaştığımız uygulamaları arayarak bulabilirsiniz. Bu uygulamalar ve yöntemler şunlardır;

  • Özel bilgileri görüntülemek için LiLi uygulamasını kullanın,
  • Özel hesapları görüntülemek için Postegro uygulamasını kullanın,
  • Özel hesapları görüntülemek için Bestwhozi uygulamasını kullanın,
  • Ghosty Instagram özel hesap görüntüleme uygulaması,

Uygulamanın çalışma mantığı: Uygulamayı yüklediğinizde, gizli dosyalarına erişmek istediğiniz kişinin herhangi bir takipçisi uygulamayı indirmişse, gizli dosyaları görebilirsiniz.

Uygulama, internette dolaşan bir Instagram gizli profil görüntüleme uygulamasıdır. Uygulamayı telefonunuza veya bilgisayarınıza indirdiğinizde tüm sorumluluk size aittir.

POSTEGRO UYGULAMASI İLE GİZLİ HESAP GÖRME

Türkiye'nin en büyük teknoloji sitelerinden Webtekno, özel Instagram hesaplarını görüntülemek için faydalı olduğunu iddia eden Postegro uygulamasını satın aldı ve bununla ilgili videolar çekmişti.

Webtekno yöneticisi "hepsi bir arada" uygulama paketini 209 TL'ye satın aldı ve uygulamayı denemek istedi. Uygulamanın çalışma mantığı ise özel hesabını görmek istediğiniz kişinin takipçilerinden biri daha önce bu uygulamayı indirmiş ve kullanmışsa profili görme şansınız vardır. Programın %100 etkili olduğunu söyleyemeyiz. Ancak birçok gizli yapılandırma dosyasını da gösterebilir.

Postegro uygulamasını indirdiğinizde, gizli profilini görmek istediğiniz kişinin herhangi bir takipçisi uygulamayı indirip kullanmışsa, gizli profili görmeniz olasıdır. Ancak takipçilerinizden hiçbiri uygulamayı indirmediyse maalesef profilinizi görüntüleyemezsiniz.

INSTAGRAM PROFİLİ TAKİP ETMEDEN FOTOĞRAF, VİDEO VE TAKİPÇİLERİ GÖRMEK MÜMKÜN MÜ?

Bazı durumlarda Instagram özel hesaplarının görüntülenmesi adına paylaşılan uygulamaların kişisel verilerine erişmek mümkündür. Özel hesap bilgilerine ulaşmanın en sağlıklı yolu takip isteğinizi kabul etmektir. Ancak takip etmek istediğiniz kişi takip isteğini kabul etmezse diğer uygulamaları deneyebilirsiniz. Postegro, LiLi, Bestwhozi, Ghosty uygulamaları en popüler olanlarıdır.

Son zamanlarda Instagram'ın gizli arşivlerini görüntülemek isteyen kullanıcılar, yükledikleri uygulamaların kendi istekleri dışında hikayeler paylaştığını paylaştı. Uygulamayı telefonunuza yüklerken buna izin verirseniz, hesap bilgileriniz uygulama geliştiricisinin eline geçebilir. Hesap bilgilerinizin başkalarının eline geçmesini istemiyorsanız yeni açtığınız başka bir hesabı deneyebilirsiniz.

Bir kişi sizi engellediyse ve profilini göremiyorsanız lütfen farklı bir kullanıcı adı ve resim ile takip isteği gönderin, kabul ederse profile erişebilirsiniz.

INSTAGRAM GİZLİ PROFİLE BAKMA SİTESİ

Instagram hesaplarını takip etmeden gizleyen kullanıcıların video, fotoğraf ve hikayelerini görüntülemek için internet üzerinde birçok uygulama geliştirilmiştir. Bu uygulamaların çalışma mantığına göre bazı durumlarda size gizli hesapları gösterebilirler. Çalışma mantığı, takip etmek istediğiniz hesabın herhangi bir takipçisinin uygulamayı daha önce indirmiş olmasıdır.

​​​​​​​

INSTAGRAM GİZLİ/KAPALI HESABI GÖRMEK İÇİN NE YAPABİLİRİM?

Gizli veya kapalı hesaplara erişmek için belirli yöntemleri nasıl kullanacağınızı anlatacağız. Ancak bu yöntemle kişinin özel hesabı görüntüleyebilmesi için takip isteğinizi kabul etmesi gerekir. Kısa bir gizli hesabı görüntülemek için nasıl takip isteği alacağınızı anlatalım.

Yöntem aşağıdadır;

Yeni bir Instagram hesabı açarak
Yeni bir Instagram hesabı açarak ve istek göndererek talebiniz kabul edilirse özel bilgilere erişme imkanına sahip olursunuz. Herhangi bir yöntemle erişilemeyen hesapları görüntülemek için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Ancak lütfen kullandığınız hesabın gerçek bir hesap olarak gösterildiğinden emin olun. Alışveriş hesabı, üniversite hesabı veya doğal peyzaj hesabı gibi bir hesap oluşturarak talepte bulunabilirsiniz. Ya da sevdiği konuları biliyorsanız bu konularda hesap oluşturup takip isteği gönderebilirsiniz. Takip isteği göndermeden önce kendi takipçi sayınızı artırın. Örneğin, en az 100 200 takipçiniz var. Hesabınız gerçek bir hesaba benzemiyorsa, talebi takip etmeyi reddedeceksiniz ve profilinizi göremeyeceksiniz.

Instagram gizli hesaba mesaj gönderme
Bu kişi takip isteğinizi reddederse kendisine mesaj atıp takip etmek istediğiniz bilgileri yazabilirsiniz. Etkileyici mesajlar göndererek hayran olduğunuzu veya takip edilmek istediğinizi ifade edebilirsiniz. Gönderdiğiniz kişi mesajdan etkileniyorsa takip isteğini kabul edebilir. Takip isteğini kabul ettikten sonra o kişinin tüm gönderilerine ulaşabilirsiniz.

Gizli hesap görme uygulamaları kullanmayı düşünenler aman dikkat!
İndirdiğiniz uygulamalar kişisel bilgilerinize erişebilir ve bunları sizin adınıza paylaşabilir. Uygulamayı yüklemeniz gerekiyorsa, kullandığınız hesap yerine uygulamayı denemek için açacağınız yeni hesabı kullanmayı deneyebilirsiniz.

Instagram’da Kapalı Hesabı Görebilir Miyim?
Instagram'da kaplı hesapları görüntülemek için birbirinizi takip etmeniz gerekiyor. Başkalarını takip etmezseniz, onların gönderilerini göremezsiniz. Hikayeler, fotoğraflar ve videolar paylaşmak için özel hesabınıza gönderilen takip isteklerini kabul etmelisiniz. Ancak geliştirilen bazı uygulamalar sayesinde gizli hesaplara erişim sağlanabilmektedir.

Instagram’da Gizli Profili Görebilme Yöntemleri Nelerdir?
Instagram'da özel bilgileri görüntülemenin birçok yolu vardır. En sağlıklı yol, hesabını görüntülemek istediğiniz kişiye farklı bir hesaptan istek göndererek takip talebini onaylamaktır. Başka bir yol, özel bir profil görüntüleme uygulamasını denemektir.

Instagram gizli profıle bakma sitesi var mıdır?
Instagram'daki özel profil görüntüleme siteleri genellikle reklam için kullanılır. Uygulamada para kazanmak için belirlenen yasal olmayan uygulamalardır. Siz siz bu tuzağa sakın düşmeyin diyerek son uyarımızı yapıyoruz. Özel bilgileri görüntülemek için yüklediğiniz uygulamalar sizin adınıza yayınlanabilir.