Google arama için yeni bir arayüz test ediyor ve şimdi şirket masaüstü kullanıcıları için yeniden tasarlanmış Haberler sekmesini kullanıma sunuyor. Google News Initiative (GNI) ekibi ilk olarak değişikliği 2019 yılının Temmuz ayında açıkladı . GNI ekibi düzeni birkaç hafta içinde sunmayı vaat etmesine rağmen, güncellemeyi tam olarak yayınlamaları neredeyse bir yıl sürdü. Yeni düzen, arama sonuçları arasında net bir ayrım (diğer adıyla Kartlar Materyal Tasarımı ) sunar ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için Haberler sekmesinde birkaç değişiklik daha yapılmıştır.

Birçok kullanıcı zaten kullanıyor olsa da, şirket daha fazla kullanıcı (hem oturum açmış hem de oturumu kapatmış Google kullanıcıları) için güncellenmiş Haberler sekmesini kullanıma sunmaya başladı.

Haberler sekmesinde yapılan en önemli değişiklik, Haberler sekmesindeki arama sonuçlarının ayrı bir girişin görünürlüğünü artırmak arasında çok fazla boşluk bırakarak ayrı bir kutuda görünmesidir.

Önceden, yayıncının adı haber başlığının altında görünüyordu. Ancak, Google şimdi kaydırdı ve şimdi bir arama sonucunun üstünde görünecek. Bir hikayenin yayın web sitesinin adının altında, haberlerin başlığını ve daha sonra açıklamasını göreceksiniz.

Ayrıca, bir haber parçasının yayınlandığı zaman yayıncının adının yanında görünüyordu, şimdi Google bunu haberin açıklamasının altına taşıdı. Genel olarak, yeniden tasarlanan Haberler sekmesi yayıncıların adını daha belirgin hale getirir ve kullanıcıların gerekli haberleri daha çabuk bulmalarını sağlamak için haber makalelerini daha net bir şekilde düzenler.

Google artık arama sonuçlarını Haberler sekmesindeki kutularda görüntülediğinden, bazı kullanıcıların arama sonuçları sayfasının sonunda ilgili aramalarda kutulu olduğunu gördüklerini de bildirmiş olabilirsiniz. Görünüşe göre şirket ilgili aramalar için kutuları da test ediyor. Ancak Google bu testi henüz onaylamadı.

Masaüstü aramasında Haberler sekmesinde yapılan bir başka değişiklik, küçük resimlerin de kaydırılmış olmasıdır. Daha önce Google, arama sonuçları sayfasının sol tarafında küçük resimler görüntülüyordu. Şimdi, şirket bunları masaüstü aramadaki Haberler sekmesindeki Google Arama sonuçları sayfasının sağ tarafına taşıdı.

Birçok kullanıcı masaüstü aramasında Haberler sekmesinin eski tasarımını kullanmaya düşkün olduğundan, kullanıcıların yeni düzene alışması biraz zaman alabilir.