Donanımhaber’e göre, teknoloji devi Google, kullanıcıların tıbbi kayıtlarını tek yerde toplamasına ve saklamasına yardımcı olacak yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor. Google Sağlık uygulaması, kullanıcıların tıbbi kayıtlarını birleştirmek ve istedikleri kişilerle bu bilgileri paylaşmalarına imkan sağlayacak. 

“TIBBİ KAYITLAR TEK YERDE TOPLANACAK”

Bu yılın ilk günlerinde Google, kullanıcıların hastane kayıtlarına erişebileceği bir platform üzerinde çalışmalar yürüttüklerini doğrulamıştı. Ishan Agarwal tarafından sızdırılan yeni ekran görüntüleri ise Google Sağlık isimli bir uygulamayla bu çalışmalarda belirli bir noktaya gelindiğini gösteriyor.

Uygulama, kullanıcıların tüm tıbbi kayıtlarını aynı yerde toplayabilmelerini, saklayabilmelerini ve diledikleri kişilerle bu tıbbi kayıtları paylaşabilmelerini sağlayacak.

Ekran görüntüleriyle elde edilen uygulama açıklamasında:

"En önemli tıbbi raporunuza kolayca erişin.

Doktor ziyaretinden, laboratuvarlardan ve daha fazlasından bilgileri bir araya getirerek sağlığınızın birleşik bir görünümünü elde edin.

Sağlık hizmetinizi aldığınız yerlerden çevrimiçi hesaplarınızı bağlayarak başlayın.” ifadeleri yer alıyor.

Agarwal, Google Sağlık uygulamasının henüz geliştirilme aşamasında olduğunu söylüyor ve gelecek haftalarda Android için başlatılabileceğini öngörüyor.