Sıkı bir Facebook kullanıcısıysanız, bazı sayfa ve profillerde bulunan mavi tik rozetini mutlaka görmüşsünüzdür. Sahte hesapların önüne geçmek isteyen Facebook, tıpkı diğer sosyal uygulamardaki gibi doğrulanmış simgeleri kullanıyor.

Söz konusu hesabın Facebook tarafından doğrulandığı anlamına gelen mavi rozet, önceleri sadece şirket tarafından belirlenen kullanıcılara verilirken artık isteyen herkes, hesap doğrulaması için başvuru gönderebiliyor.

Facebook'a doğrulanmış hesaba sahip olmak istediğinizi ilettiğinizde, hesabınız şirket tarafından incelemeye alınıyor ve gerekli şartları sağlayıp sağlamadığınız tespit edilmesinin ardından sayfanızın doğrulamaya uygun olduğu tespit ettiği takdirde, doğrulanmış hesap anlamına gelen mavi tik rozetini otomatik olarak ekliyor.

ADIM ADIM SAYFA DOĞRULAMA
Gerekli işlemlerin ardından Facebook sayfa doğrulama talebi formunu kullanarak başvuru yapabilirsiniz. Talep oluşturmak oldukça kolaydır. Facebook sayfa doğrulama formuna profiller için kimlik resmini, sayfalar için şirkete ait bir belgeyi ekleyerek bir cümleyle hesabınızın neden doğrulanması gerektiğini açıklamanızın ardından Facebook değerlendirme işlemine başlayacaktır.

Facebook tarafından belirlenen temel gereklilikler şunlardır;

Bir kapak fotoğrafı
Bir profil fotoğrafı
Facebook’un kurallarına uyan bir ad
Hesapta paylaşılmış içerikler

Hesabınızda bunlar yoksa otomatik olarak talebiniz reddedilecektir. Facebook mavi tik ve hesap onaylatma işlemi başvurularının kabul edilme garantisi yoktur. Talebiniz reddedilirse 30 gün sonra yeniden başvurabilirsiniz.