Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, platformda atılan ilk mesaj olan kendisine ait 21 Mart 2006 tarihli "Twitter'ımı kuruyorum" mesajını açık artırmayla sattı.

SATIN ALAN KİŞİ TÜRK ÇIKTI

Jack Dorsey'in, Valuables BY Cent sistemi üzerinden ilk tweetini satışa çıkarmasının ardından açık artırma usulüyle teklifler geldi. En yüksek miktar, kripto para alım ve satım platformu Cryptoland'in ve Malezya merkezli Bridge Oracle'ın CEO'su Sina Estavi'den geldi.

TAM 2,5 MİLYON DOLARA SATILDI

Jack Dorsey'in 15 yıl önce paylaştığı o tweet, kripto para alım ve satım platformu Cryptoland'in ve Malezya merkezli Bridge Oracle'ın CEO'su Sina Estavi tarafından 2,5 milyon dolar karşılığında satın alındı. Tweet'i satın alan kişinin belli olmasıyla birlikte ilginç bir gerçek de ortaya çıktı.

"ASLEN TÜRKÜM"

Sina Estavi bir Twitter kullanıcısının "Sen Türkçe'yi nasıl söktün?" sorusunu yöneltmesi üzerine duruma açıklk getirdi. Sina Estavi, soruyu soran Twitter kullanıcısına "Aslen Türk'üm." yanıtını verdi. Sina Estavi, yaptığı satın alımla birlikte Tweet'in meta verilerini ve dijital imzalı bir sertifikasını elde edecek.

NFT NEDİR?

Değiştirilemez Tokenlar (NFT), fiziksel dünyadaki koleksiyon parçalarının dijital yansımalarıdır. Herhangi bir futbolcu kartının, bir ayakkabının veya bir kalemin değiştirilemez tokenı olabilir. Bu tokenlar, kripto para birimlerinin aksine birbirleriyle takas edilemez çünkü her değiştirilemez token, dijital para birimlerinin aksine birbirinden farklıdır.

Değiştirilemez tokenlar rahatlıkla birbirilerinden ayrılabilmeleri ve doğrulanabilmeleri için özel olarak tasarlanmışlardır. Genellikle Ethereum altyapısında oluşturulan bu dijital varlıklar, ERC-721 ve ERC-1155 belirteçlerinin standartlarına göre oluşturuluyorlar. Ethereum altyapısının yanı sıra Eos, Neo ve Tron geliştiricileri de NFT oluşumunu teşvik etmek adına kendi belirtaç standarlarını yayınladılar.

Değiştirilemez Tokenların başlıca üç özelliği vardır.

- Bölünemez

- Yıkılmaz

- Doğrulanabilir

Değiştirilemez Tokenlar, sahip oldukları özellikler sebebiyle genellikle telif hakkı bulunan ürünler oluşturmak için tasarlanılıyor. Örneğin bir sanatçı, kendi sanat eserini değiştirilemez token olarak oluşturduğunda ürünün her satışında sanatçı kendisine pasif gelir oluşturmuş oluyor.