NASA’nın Mars merakı bitecekmiş gibi görünmüyor. Kızıl gezegeni uzun süredir rahat bırakmayan uzay ajansı, yeni ekipmanların tanıtılmasından sadece birkaç gün sonra, önemli bir bulgu için basın konferansı düzenliyor. NASA elinde yeni bir Mars kanıtı olduğunu söylüyor!

NASA'NIN YENİ MARS KANITI NE HAKKINDA?
7 Haziran’da düzenlenecek olan basın konferansı, önemli ve özel bir bulguyu tartışmak üzerine olacak.

“Medya ve halk 7 Haziran’da saat 14:00‘da düzenleyeceğimiz konferansa sorularını sormak için davetliler. Yeni Mars araştırmaları sonucunda elde ettiğimiz bulguları sizlerle paylaşacağız. Bu sonuçlar bizim canlı yayınımıza kadar ambargo altında olacak.”

Elbette şimdilik ne olduğunu ve NASA’nın neyi amaçladığını bilmiyoruz. Açıklanacak bilgilerin ne üzerine olduğu hakkında birkaç iyi teorimiz olsa da, uzay ajansının herkesin hevesini kursağında bırakma gibi bir ihtimal de bulunuyor.

Ama bu toplantının yeni sonda yöntemlerinin denenmesinden çok kısa bir süre sonra düzenleniyor olması da çok düşündürücü.

Elbette yer altında yaşayan bir Mars uygarlığı gibi açıklama bu yüzden beklemiyoruz. Daha çok yer altında bulunabilecek su kaynaklarına dair bir konferans olacaktır. Canlı yayının TSİ 7 Haziran 21:00‘da düzenleneceğini de belirtelim.