Dolar kurunun 4.84’e dayanmasıyla akıllı telefon satıcıları da kampanyalarını durdurarak zam yapmaya başladı. Android cihazlara yaklaşık yüzde 10 zam gelirken iPhone’un fiyatı yüzde 25 arttı. Buna göre 256 GB’lık iPhone X 8600 liradan, Note 8 ise 5200 liradan satışa sunuldu. Ancak böyle bir dönemde bile bütçeyi pek zorlamadan güçlü bir telefon almak mümkün.

İHTİYACINI BELİRLE

Burada en kritik nokta nasıl bir telefona ihtiyacınız olduğunu belirlemek. Eğer üst düzey oyunlar oynamayacak, geniş açılı ve ultra yüksek çözünürlüklü videolar çekmeyecekseniz orta segment bir telefon size yeter ve artar bile. 3-4GB RAM, 16-32 GB dahili bellek, 5MP ön, 12 MP arka kamera gibi özellikli cihazlar 900 TL’den başlıyor. Pazarda yerli telefonlar da devlere meydan okuyor.

20 MİLYARLIK PAZAR

Akıllı telefon üreten ülkeler arasında yer alan Türkiye’ye yılda 50’nin üzerinde yeni model geliyor ve ortalama 13 milyon adet satış yapılıyor. Bir telefona ortalama 1500 lira verildiğini hesap edersek bu da yaklaşık 20 milyar liraya denk geliyor. Ancak donanımsal özellikler benzerlik gösterdikçe kafalardaki soru hiç bitmiyor: Hangisini alsam? İşte kalem kalem liste:

Kaynak: Posta