Adının karıştığı birçok gizlilik ihlali ve veri skandallarından sonra popülerliğini yavaş yavaş kaybeden Facebook, kaybettiği kullanıcıları tekrar kazamabilmek için hem internet sitesini hem de mobil uygulamasını tamamen yenileme kararı aldığını duyurdu.

Kaliforniya merkezli teknoloji devi, düzenlediği geliştirici konferansında Facebook'un, çok daha sade bir arayüz ile kullanıcıların karşısına çıkacağını açıkladı. Bu yeni değişimin, son 15 yıldaki en büyük Facebook yenilenmesi olacağı yönünde ifade edildi.

BEYAZ AĞIRLIKLI TASARIM DÜŞÜNÜLDÜ

Yukarıdaki yeni Facebook arayüzüne baktığımızda, şimdiye kadar kullanılan mavi temanın tamamen yokolduğunu görebiliyoruz. Beyaz rengin ağırlıklı olduğu bir tasarım benimseyen şirket, Messenger uygulamasında bulunan hikayeler özelliğini de internet sitesi ile birleştirmiş.

En üstteki menü simgeleri ile birlikte daha sade bir görünüme kavuşacak Facebook, böylelikle daha fazla kullanıcı çekmeyi amaçlıyor.

MOBİL UYGULAMA DA YENİNİLECEK

Facebook, masaüstü sürümünde kullanacağı yeni arayüzü mobil uygulamasına da getirmeye hazırlanıyor. Hikayeler özelliği ve daha sade tasarımıyla dikkat çeken uygulama, kullanıcı deneyimini de artıracak.

Yeni arayüze sahip mobil uygulama çok kısa bir süre sonra bütün kullanıcılar için yayınlanacak, ancak Facebook'un yeni masaüstü sürümüne daha yavaş geçeceği açıklandı.