Fenerbahçe, bu sezon gol yollarındaki sıkıntıyı kökten çözmek için kararlı. Forvet transferi için yoğun mesai harcayan F.Bahçe'de yönetim, Premier Lig ekiplerinden Liverpool takımında oynayan forvet Xherdan Shaqiri'yi listesine aldı.

Süper Lig'de sezonu 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kesmeden başladı. Gelecek sezon bir süredir hasret kalınan şampiyonluğa ulaşmak isteyen Fenerbahçe, bu yönde çalışmalarını da hızlandırıyor. Takımda sezon içinde forvet bölgesinde büyük sıkıntı çeken ve istediği performansı alamayan sarı lacivertliler, Liverpool takımında oynayan forvet Xherdan Shaqiri'yi kadrosuna katmak için girişimlere başladı.

Fenerbahçe, İngiltere'nin Liverpool takımında ter döken Xherdan Shaqiri'yi transfer etmek için harekete geçti. Premier Lig takımıyla 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunan Xherdan Shaqiri, bu sezon Lyon formasıyla 14 maçta, 2 asist kaydetti.

1.69 boyundaki forvet, kariyerinde daha önce Basel, Bayern Münih, ve İnter gibi takımlarda da forma giydi. Xherdan Shaqiri, İsviçre Mlli Takımı'nda da 89 kez sahaya çıkıp, 23 gol attı. Yıldız oyuncu için sıkı bir pazarlık yapılarak, makul bir bonservis bedeli verilmesi planlanıyor.

PİYASA DEĞERİ 20 MİLYON EURO
İngiltere Premier Ligi ekibi Liverpool, 2018'in Temmuz ayında Stoke Citiy'den aldığı Xherdan Shaqiri'nin bonservisine 14,7 milyon euro ödeyerek renklerine bağlamıştı. Oyuncunun şimdiki piyasa değeri ise 20 milyon euro.