Sezona hızlı başlayan ve herkesi heyecanlandıran 21 yaşındaki yıldızın bir anda kenarda kalması çok tartışılıyor. Hollandalı teknik adam, genç öğrencisinin özgüven sorunu nedeniyle kaybedilme riski taşıdığını düşünüyor, performans vermesinin zor olacağı belirtiliyor.

Doğrudan kaleye gidebilen, şut atabilen ve adam geçen genç yıldızın bu özellikleri taraftarın da hoşuna gidiyor. Ancak Andre Ayew’in gelişi ile Barış’ın formayı kaybetmesi de dikkat çekiyor. Bu bölgede Ganalı oyuncu, tecrübesi ve taktik bilgisi ile genç arkadaşının önüne geçti.

Mutsuz oldu

Sol kanatta da kadro dışı kalmadan önce Aatif ile birlikte Eljif Elmas forma giydi. Bu iki isim de teknik heyete göre Barış’tan daha öndeydi. Sürekli forma beklerken oynamadığı için mutsuz olan Barış Alıcı’nın ciddi özgüven kaybı yaşadığı belirtildi. Takımın da kötü gitmesi sonrası Phillip Cocu, genç öğrencisinin mevcut durumda performans vermesinin zor olduğunu değerlendirdi.

Maç tespiti

Oynamadığı için mutsuz olan, özgüvenini kaybetmiş Barış’ı bu ortamda oynatmanın risk olduğu tespitini yaptı. Kötü giden ve henüz sistemi oturmamış takımda Barış’ın tamamen kaybedilme riski taşıdığını düşünen Hollandalı hoca, bu yüzden ligin ikinci yarısını bekliyor.

Teknik heyet yaptığı değerlendirmede, yıldız oyuncunun şu anda ilk 11 seviyesinde olmadığını ancak hamle oyuncusu olarak 60. dakikadan sonra oyuna girdiğinde katkı sağlayabileceğini ifade etti. Perşembe günkü maçta da bu çerçevede süre alması bekleniyor.

Fiziksel durum

Barış Alıcı konusunda teknik direktör Phillip Cocu her yönüyle duruma yaklaşıyor. Genç oyuncunun fiziksel olarak da kademe kademe büyüdüğünü gören Cocu, henüz tam anlamıyla hazır olmadığını düşünüyor.

Kaynak:Milliyet