UEFA Avrupa Ligi'nde B, C, D, E ve F gruplarında beşinci hafta maçları tamamlandı. 

B Grubu maçlarında, ağırladığı İsviçre ekibi Young Boys ile 1-1 berabere kalan Yunan takımı Olympiakos ve Kazakistan'ın Astana takımına 2-1 yenilen Kıbrıs Rum Kesimi ekibi APOEL, üst tura çıkmayı garantiledi.

C Grubu'nda milli futbolcu Yunus Mallı'nın 90 dakika sahada kaldığı maçta, Alman ekibi Mainz 05 deplasmanda Fransa temsilcisi Saint-Etienne ile 0-0 berabere kalarak üst tura çıkma şansını kaçırdı. Diğer maçta ise Belçika ekibi Anderlecht deplasmanda Azerbaycan temsilcisi Gebele'yi 3-1 yendi. Son 32 turuna kalmayı garantileyen Anderlecht ve Saint-Etienne takımları son maçta liderlik mücadelesi verecek.

E Grubu'nda İtalyan takımı Roma, forveti Edin Dzeko'nun "hat-trick" yaptığı maçta konuk ettiği Çek ekibi Viktoria Plzen'i 4-1 mağlup etti ve grubundan lider olarak üst tura çıkmayı garantiledi. Diğer maçta, Avusturya temsilcisi Austria Wien ağırladığı Rumen takımı Astra Giurgiu'ya 2-1 yenildi.

İspanyol ekibi Athletic Bilbao, ağırladığı İtalyan takımı Sassuolo'yu 3-2, Belçika temsilcisi Genk ise konuk ettiği Avusturya ekibi Rapid Wien'i 1-0 yenerek F Grubu'nda adını üst tura yazdırdı.

Maçlarda alınan skorlar ve 5 grupta oluşan puan durumları şöyle:

B Grubu:

Olympiakos (Yunanistan) - Young Boys (İsviçre): 1-1

Astana (Kazakistan) - APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi): 2-1

C Grubu:

Saint Etienne (Fransa) - Mainz 05 (Almanya): 0-0

Gebele (Azerbaycan) - Anderlecht (Belçika): 1-3

D Grubu:

Dundalk (İrlanda Cumhuriyeti) - AZ Alkmaar (Hollanda): 0-1

Zenit (Rusya) - Maccabi Tel Aviv (İsrail): 2-0

E Grubu:

Austria Wien (Avusturya) - Astra Giurgiu (Romanya): 1-2

Roma (İtalya) - Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti): 4-1

F Grubu:

Genk (Belçika) - Rapid Wien (Avusturya): 1-0

Athletic Bilbao (İspanya) - Sassuolo (İtalya): 3-2