Demirören Holding Başkanı Erdoğan Demirören hayatını kaybetti. Erdoğan Demirören'in vefatı spor camiasını derinden sarstı.

TFF'DEN AÇIKLAMA:

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in babası, Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, iş dünyasının önde gelen ismi Erdoğan Demirören, bugün İstanbul'da vefat etti.

Türk sporuna önemli katkıları bulanan ve tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman Erdoğan Demirören, Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu üyesiydi.  

Türkiye Futbol Federasyonu olarak merhum Erdoğan Demirören'e Allah'tan rahmet; Yıldırım Demirören ve tüm Demirören ailesine, sevenleri ile iş dünyasına başsağlığı diliyoruz.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR BAŞKANI GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ:

 CNN Türk yayınına katılan Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksal Gümüşdağ, Erdoğan Demirören'in vefatıyla ilgili, "Erdoğan Bey özellikle iş dünyası için büyük bir kayıptır. Türk sanayisi ondan büyük katkılar gördü. Şu an ben de hastaneye geldim. Yıldırım Bey, Meltem Hanım, Tayfun Bey ve bütün aileye başsağlığı diliyorum. Türk sanayisi için acı bir gün. Başsağlığı diliyorum. Erdoğan Amca ile zaman zaman Yıldırım Bey’le karşılaştığımızda, ben de sanayici bir ailenin çocuğuyum, hemen Türk sanayisi ile ilgili sohbetler ederdik. Enerjisi, bilgi ve tecrübesi çok yüksek olan bir insandı. Erdoğan Amca’yı babam söylerdi, Beşiktaş kulübünde de bir geçmişi vardı. Futbola çok gönül veren bir insandı. Türk sanayisi de futbol dünyası da çok önemli bir değerini kaybetti." açıklamasını yaptı.

ADNAN POLAT: 

Polat Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Adnan Polat: Sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Biz kendisine 'Erdoğan abi' derdik, bütün aileyle uzun yıllar beraber olduk. Bize sevgi dolu yaklaşımda bulunan bir insandı. İşadamı olarak da gece gündüz çalışan bir insandı. Kendini iş hayatına, ailesine vakfetmişt. Benim hep güzel anılarım oldu Erdoğan abiyle. 4-5 gün evvel de Yıldırım Demirören'i aramıştım, hastanede olduğu söyledi. Benim çok sevdiğim bir insandı, aileye sabır diliyorum.

FENERBAHÇE:

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören’in babası, Demirören Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdoğan Demirören’in hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Merhum Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet diliyor, Sayın Yıldırım Demirören başta olmak üzere değerli ailesine, yakınları ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

BEŞİKTAŞ:

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı, kulübümüzün Divan Kurulu üyesi Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Kulübümüzün eski başkanlarından ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in babası, ülkemizin kıymetli sanayicilerinden Erdoğan Demirören, Türk Sporuna yaptığı önemli katkılarla daima hatırlanacaktır.

Merhuma Allah’tan rahmet, Demirören ailesine, Demirören Holding çalışanlarına, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Beşiktaş JK

Ataman: Büyük şoktayım

Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman, Erdoğan Demirören’in basketbol ve Beşiktaş aşkıyla yanıp tutuşan bir insan olduğunu söyledi. Ataman, “Üzüntümüz çok büyük. Kendisiyle birlikte çalışma şansı yakaladım. Büyük bir insan olmasının dışında mali sıkıntılar yüzünden takım kuramıyorduk. Erdoğan Amca’ya gittik. Milangaz ile birlikte büyük bir sorumluluk aldık. Deron Williams gibi çok önemli bir ismi getirdik ve üç kupayla sezonu bitirdik. Öyle bir profil çiziyordu ki takımın parçası gibiydi. Türk sporunun ihtiyaç duyduğu en önemli figürlerden biriydi. Maddiyatın ötesinde manevi olarak gerçek bir spor adamıydı. Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra beni arardı, moral verirdi. Hakikaten bambaşka bir insandı. Mütevazı bir kişiliğe sahipti. Avrupa Basketbol Şampiyonası vardı İstanbul’da 10 ay önce. Arkamı döndüm, herkesin oturduğu tribünde Erdoğan Demirören torununu almış, halkın içindeydi. Çok şaşırdım. ‘Torunum çok seviyor, maça geldim’ demişti. Çok üzgünüm, şoktayım.” Golf ve binicilik tutkunuydu‘Enerjisi yüksek bir insandı’

Şen: Halk adamıydı

Fenerbahçe eski başkanı Ali Şen, Erdoğan Demirören’in Beşiktaş zamanlarını şöyle anlattı; “Süleyman Seba Beşiktaş’ın başına geldiği zaman iki şey derdi. Birincisi Rahmi Koç, ikincisi Erdoğan Demirören... Beşiktaş’ı ayakta tutan, yardımlarını esirgemeyen Rahmi Koç ile beraber büyük katkıda bulundular. Futbolu çok severdi, Beşiktaş’ta oynadı. Beşiktaş Başkanı olması için teklif yapıldı. Yanındaydım, onları da kabul etmedi. ‘Beşiktaş’a yardım etmek için koltukta mı oturmak lazım’ derdi. Benim 55 yıllık çok yakın arkadaşım. 3 çocuğu terbiyeli başarılı bir şekilde gelişti. Erdoğan çok düzgün bir insandı. Bir halk insanıydı. Hepimizin başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin. İnsani yönü çok fazla. Babadan kalma o ticaretin içinde yoğruldu, büyüdü. Nereden geldiğini hiç unutmadı. Erdoğan’la çok gezdik, çok beraber olduk. Çok paylaşımcı bir insandı, herkesin mutluluğunu isterdi.”

Binicilik ve golfe çok meraklı olan Erdoğan Demirören hemen hemen her hafta sonu Kemer Country Club’ta düzenlenen turnuvalarda iş, sanat ve spor dünyası ile bir araya geliyordu.

Türkoğlu: Spora katkısı fazlaydı

Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Erdoğan Demirören’in her daim sporun içinde olan bir insan olduğunu söyledi. Türkoğlu, “Hepimizin başı sağolsun. Erdoğan Amca bizim çok sevdiğimiz saydığımız bir insandı. Kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Allah ailesine sabırlar versin. İnsan yakınlarını kaybedince çok mutsuz, üzgün oluyor. Hepimiz çok üzüldük. Erdoğan Amca çok sevecen, insanlara sıcak davranan bir insandı. Spora katkısını fazlasıyla gösteriyordu. Biliyorsunuz oğlu Yıldırım Bey’in Türkiye Futbol Federasyonu’nun başında olması, golf oynaması gibi durumlarla sporun sürekli içindeydi. Böyle değerli insanları kaybetmek bizi gerçekten çok üzüyor” ifadelerini kullandı.