Rizespor Başkanı Hasan Kartal da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Vedat’ın gönlü Galatasaray’dan yana. Şampiyonlar Ligi’ne gidecekleri için böyle bir isteği var” demişti.

Kendisine gelen tüm teklifleri geri çeviren Muriç, Rizespor ile Galatasaray’ın anlaşmasını dört gözle bekliyor. 

Yönetim, 1 yıl mukavelesi kalan Vedat için son olarak teklifini 3 milyon euroya çıkarttı ve takasta futbolcu önerdi. 

Karadeniz ekibi şimdilik yüksek uçsa da, oyuncunun ısrarcı tavrı Galatasaray’ın elini güçlendiriyor.

Mevlüt Erdinç kendisi çözecek

Kadrodaki forvet fazlalığı nedeniyle Başakşehir’in geçen sezon Antalyaspor’a kiraladığı Mevlüt Erdinç, güney ekibinde yıldızlaştı ve önemli skor katkısı sağladı. 

24 lig maçında 12 gol, 3 asistle oynayan Mevlüt, 1 yıl daha sözleşmesi devam etmesine rağmen Başakşehir’e dönmek istemiyor. 

32 yaşındaki yıldız, A Milli Takım’dan eski hocası Fatih Terim’le çalışmayı hayal ediyor. Ön görüşme yapılan Mevlüt’e, “Bonservisini çöz” denirken, Mevlüt Başakşehir ile bağlarını kopartırsa alternatif yerli forvet olarak transfer edilebilir.

Fatih hoca, 3 kulvarda oynayacaklarını göz önünde bulundurarak kadroda mutlaka 3 forvetin yer alması gerektiği görüşünde.

Kenan Karaman için 2 milyon

Yabancı transferinde pek çok isimle görüşmeler sürerken, Fatih Terim mutlaka yerli forvet istiyor. 

İmparator’un yerli oyuncular arasında en çok beğendi futbolcu Kenan Karaman. A Milli Takım’a düzenli çağrılmaya başlayan Kenan, son oynanılan Fransa ve İzlanda karşılaşmalarında ilk 11’deydi.

25 yaşındaki gurbetçi yıldızın kulübü Fortuna Düsseldorf ile dirsek teması kuruldu, yönetim 2 milyon euroyu gözden çıkarttı. 

Hem ileri uçta hem de sol kanatta görev yapabilen Kenan’ın Almanya’da kazandığı yıllık ücret ise sadece 265 bin euro.

Sarı-kırmızılılar, başarılı forvete de Düsseldorf’ta kazandığının yaklaşık 3-4 katını önermeyi düşünüyor.

Welbeck’te büyük inceleme

Geçen sezonun yaz döneminden bu yana gündemde olan Danny Welbeck için Aslan yine devrede. Üstelik İngiliz yıldızın Arsenal ile sözleşmesi bitti, bonservis maliyeti yok. 

Transferdeki tek soru işareti, 28 yaşındaki futbolcunun geçirdiği ağır bilek sakatlığı. 2018’in Kasım ayında ayak bileği kırılan ve 5 ay topa dokunamayan Welbeck, Mart sonunda düz koşulara başlamış, Mayıs ayında ise toplu çalışmalarda yer almıştı. 

Sakatlığını tamamen atlatan Welbeck’in detaylı sağlık raporları istenirken, Galatasaray sağlık heyeti detaylı incelemeler yapacak.

Maddi konularda uzlaşma zemini oluşturulursa Welbeck, Galatasaray tarafından da kontrole sokulacak.

Kaynak: Fanatik