Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş, zorlu müsabakada Trabzonspor'u konuk etti. Kıran kırana geçen mücadelenin ardından taraflar sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

TALICA PERDEYİ AÇTI
Maça evindeki tüm maçlarda olduğu gibi Beşiktaş hızlı başladı ve 13. dakikada golü buldu. Talisca ceza yayı üzerinde Babel'in topukla harika bıraktığı topa sert vurdu ve siyah-beyazlıları 1-0 öne geçiren golü attı.

ESKİ DOST KARTAL'I YAKTI
21. dakikada ise Trabzonspor'un beraberlik golü geldi. Abdülkadir Ömür'ün pasıyla ceza sahası sağ çaprazında meşin yuvarlakla buluşan Olcay Şahan'ın sert şutunda, top direğe çarpıp ağlara gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

BEŞİKTAŞ YENİDEN ÖNDE
İkinci yarıda ise Beşiktaş bir kez daha öne geçti. 58. dakikada Talisca'nın pasında Lens ceza sahası dışından çok sert vurdu ve siyah beyazlı formayla ilk golünü atarak skoru 2-1'e getirdi.

KAPANIŞ RODALLEGA'DAN
Trabzonspor'un bu gole yanıtı 79. dakikada geldi. Yusuf'un ortasında Rodallega'nın kafa vuruşu direğe çarparak ağlara gitti.

Karşılaşma da bu gollerle 2-2 sona erdi. Böylece sahasında ilk kez puan kaybeden Beşiktaş, 14 puanda, Trabzonspor ise 9 puana yüksedi.

SOSA VE OLCAY ESKİ TAKIMINA KARŞI
Trabzonspor’un ilk 11’inde yer alan Jose Sosa ile Olcay Şahan, Vodafone Park’ta ilk kez eski takımlarına karşı forma giydi.

Geride kalan sezonlarda Beşiktaş kadrosunda yer alan iki oyuncu, bordo-mavili ekibe transfer olduktan sonra siyah-beyazlı taraftarın önüne ilk kez çıktı. Olcay Şahan, geçen sezonun devre arasında Trabzonspor’a transfer olurken, Jose Sosa ise 2016-2017 sezonun başında sorunlu bir şekilde siyah-beyazlı takımdan ayrılmıştı.

TRİBÜNLER KAPALI GİŞE
Beşiktaş'ın Trabzonspor derbi maçına Hollanda, İsviçre, Moskova'dan maç izlemeye geldiler. Stattan sorumlu yönetici Umut Güner "Avrupa'da kapalı gişe oynayan takımız" dedi.

BEŞİKTAŞ ÇİN ÖZEL GÜNÜNÜ KUTLADI
Globalleşme projesi kapsamında geçtiğimiz yaz döneminde Çin’e açılım yapan Beşiktaş 1 Ekim tarihinde kutlanan Çin Halk Cumhuriyeti Milli Günü’ne özel etkinlikler Vodafone Park'da gerçekleştirdi.

Dünyada 100 milyon Beşiktaş taraftarı hedefi ile bu yaz Çin’e bir seyahat gerçekleştiren ve bir özel maç yapan Beşiktaşımız, Çin ile başlattığı globalleşme projesine hız kesmeden devam ediyor. 

Beşiktaşımız, Çin Milli Günü’ne özel olarak Trabzonspor maçında Çin Halk Cumhuriyetinin milli gününü reklam panolarından mesajlarla kutladı ve müziğini çalındı.