Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde karşı karşıya geldi. Bordo-mavili ekip Abdülkadir(2), Rodallega ve Nwakaeme'nin golleriyle rakibini 4-1 mağlup etti ve 28 puanla 3. sıraya yükseldi. Konuk ekibin tek sayısı Aminu'dan gelirken, Çaykur Rizespor ise 12 puanla devreyi son sırada tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada savunmanın arkasına atılan pasta Hosseini ile girdiği  ikili mücadeleyi kazanan Muric, bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak  son anda araya giren Hüseyin Türkmen, tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı.

7. dakikada Samudio'nun ara pasında sol çaprazda topla buluşan  Boldrin'in kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda,  meşin yuvarlak kaleci Uğurcan'a çarparak kornere çıktı.

24. dakikada Trabzonspor, golü buldu. Soldan ceza alanına girerek  rakiplerinden sıyrılan Novak'ın pasında, yakın mesafeden Abdülkadir Ömür, düzgün  bir vuruşla meşin yuvarlığı filelere gönderdi: 1-0.

32. dakikada Trabzonspor'da sakatlanan Onazi'nin yerine Kucka oyuna  dahil oldu.

33. dakikada Umar'ın ceza yayı içinden şutunda, kaleci Uğurcan Çakır  topu üsten kornere attı.

42. dakikada Yusuf Yazıcı'nın ceza alanı dışından şutunda, kaleci  Gökhan Akkan sol tarafına doğru gelen topu yatarak kornere çeldi.

67. dakikada Abdülkadir, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

79. dakikada Rodallega skoru 3-0'a getirdi.

84. dakikada Rizespor adına Umar Aminu skoru 3-1 yaptı.

90+3 Nwakaeme(Trabzonspor)

İKİ TAKIMIN 11'İ

TRABZONSPOR: Uğurcan-Kamil Ahmet-Hüseyin-Hosseini-Novak-Onazi-Yusuf-Abdülkadir-Amiri-Nwakaeme-Rodallega

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan-Orhan-Brabec-Saadane-Mehmet-Petrucci-Abdullah-Umar-Boldrin-Samudio-Vedat