UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı maçında Fransa'da oynanan Paris Saint-Germain - Medipol Başakşehir karşılaşmasına ırkçılık damga vurdu. Peki ertelenen maç ne zaman, saat kaçta oynanacak? İşte ayrıntılar... 

MAÇ NE ZAMAN OYNANACAK?
İstanbul Başakşehir Kulübü, Paris Saint-Germain karşılaşmasında yaşanan ırkçılık skandalının ardından sahaya çıkmama kararı aldı. Karşılaşma bugün (9 Aralık Çarşamba) TSİ 20.55'te kaldığı yerden devam edecek.

Başakşehir'den yapılan açıklamada, "Paris Saint Germain maçında 4. hakem Sebastian Coltescu’nun yardımcı antrenörümüz Pierre Webo’ya yapmış olduğu ırkçılık nedeniyle futbolcularımız sahaya çıkmama kararı almıştır." ifadeleri kullanıldı.HAKEM KİM OLACAK?PSG-Medipol Başakşehir maçına Hollandalı hakem Danny Makkelie atandı. Makkelie'nin yardımcılıklarını Hollanda'dan Mario Diks ve Polonya'dan Marcin Boniek yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Polonya'dan Bartosz Frankowski olacak.

İŞTE O HAKEMİN IRKÇI SÖZLERİ
Paris Saint-Germain- Başakşehir maçında yaşanan ırkçılık skandalına imza atan Rumen 4. hakem Sebastian Coltescu'nun, Pierre Webo ve temsilcimizi çılgına döndüren sözleri de ortaya çıktı. 4. hakem, Webo'nun kenarda bir pozisyona itiraz etmesinin ardından orta hakem Ovidiu Hategan'a, "Şuradaki siyah olan. Git ve onun kim olduğuna bak. Şu siyah olanın böyle davranmasına izin vermemiz mümkün değil" diye bir mesaj yolladı. Bu sözlerin üzerine Pierre Webo tepki gösterdi ve orta hakem de Webo'yu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ AÇIKLAMA YAPTI
Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Maçın 4. hakemi sahaya çıkarsa biz çıkmayacağız. Başakşehir Kulübü olarak sonuçlarına katlanırız. Buna duyarsız kalamayız. UEFA'nın dünyanın herkesin önünde hakem Webo için "Negro'yu atın" ifadesini kullanıyor. Eğer 4. hakem saha dışına atılırsa maça çıkacağız" ifadelerini kullandı.Paris Saint-Germain-Medipol Başakşehir maçının 4. hakemi Constantin Sebastian Coltescu görevden alındı.