A Milli Takım’la 4 yıllık anlaşma sağlayan Şenol Güneş’in 1 Haziran’da görevine resmen başlayacak olması nedeniyle teknik direktör arayışlarını hızlandıran Beşiktaş Yönetimi’nde iki isim üzerinde duruluyor...

Guti Hernandez’i destekleyenler ile Mircea Lucescu’nun takımın başına getirilmesini isteyenler arasındaki fikir ayrılığı devam ediyor. 

Başkan Fikret Orman’ın ise yıllık ücretinin daha düşük olması nedeniyle Guti’yi ön plana çekmek istediği ileri sürülüyor.

Geçtiğimiz günlerde Guti’nin menajeriyle İstanbul’da gizli bir görüşme yapan siyah-beyazlı yöneticilerin, “Guti zaten bizim bugün için hazırladığımız bir projeydi. Kendisiyle devam etmek isteriz. Fakat yeni sezonda bütçe olarak daha da küçüleceğiz. Bunlara da hazırlıklı olmalı” ifadelerini kullandığı bildirildi.

Teklifi kabul edecek

Şu an Beşiktaş’tan yıllık 300 bin euro alan Guti Hernandez’in ise yeni sezon için ücret konusunda yönetimin vereceği rakamı kabul edeceğini ve siyah-beyazlı takım ile teknik direktörlük kariyerinde yeni bir sayfa açmak istediğini söylediği vurgulandı.

Tarafların anlaşması halinde Guti’nin İspanya’dan bir kondisyoner ile yardımcı antrenör getirteceği de belirtildi.

Mircea Lucescu konusunda kararsız kalan ve ibresini Guti’ye çeviren Başkan Fikret Orman’ın ise “Önümüzdeki sezonu düşük bütçeyle zirvede bitirmek zorundayız. Transferde, ilk başkanlık yaptığım dönemlerdeki akılcı politikayı izlemeliyiz. O nedenle Guti ile yeni bir süreç başlatabiliriz” yorumunu yaptığı aktarıldı.