Süper Lig'de 21. hafta maçında Beşiktaş ile Göztepe karşı karşıya geldi. İstanbul'da Dolmabahçe'de oynanan mücadelede kazanan 2-1'lik skorla ev sahibi Beşiktaş oldu.

Beşiktaş'ın golleri 48. dakikada Adem Ljajic ve 77. dakikada Vincent Aboubakar kaydetti. Göztepe'nin tek golü 39. dakikada Peter Zulj'tan geldi.

Ligde son 9 haftada 8. galibiyetini alan Beşiktaş puanını 44'e yükseltti ve liderliğini sürdürdü. İki maç sonra kaybeden Göztepe 25 puanda kaldı.

Süper Lig'de gelecek hafta Beşiktaş, Trabzonspor'u ağırlayacak. Göztepe, Denizlispor'a konuk olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR
Dakika 1: Sol kanattaki paslaşmaların ardından Nsakala'nın ortasına Aboubakar kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

Dakika 14: Rakip yarı alanda çok iyi paslaşan Beşiktaş'ta Ghezzal içeriye müthiş bir top kesti, Aboubakar'ın kale önünde yatarak yaptığı kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.

Dakika 18: Ghezzal'in kullandığı serbest vuruşta Josef topun indirdi, kale ağzında yaşanan büyük karambolde Larin son dokunuşu yapıp topu ağlara yolladı ancak ofsayt bayrağı havadaydı.

Dakika 32: Beşiktaş akınında sağ kanattan Ghezzal ortaladı, savunmadan seken topu önünde bulan Aboubakar köşeye doğru bir vuruşla ağları sarstı ancak bu gol, VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

Dakika 38: Göztepe atağında sol kanattan içeri sokulan Zulj'un şutunda kaleci Ersin'in güçlükle çeldiği topa Tripic gelişine çok sert vurdu ve köşeden ağları sarstı: 0-1

İKİNCİ YARI
Dakika 47: Ghezzal'ın derinlemesine pasıyla ceza alanı sol çaprazında topu alan Adem Ljajic, soluna çekti ve dar açıdan çok iyi vurdu: 1-1

Dakika 53: Ndiaye'nin pasıyla ceza alanı ön çizgisinde topu alan Halil Akbunar'ın sol ayağıyla çektiği şutta kaleci Ersin topu kornere çeldi.

Dakika 59: Göztepe gole çok yaklaştı. Sağ kanatta topu alan Cherif Ndiaye bomboş durumda içeri sokuldu, karşı karşıya pozisyonda Ersin'i çalımlamak isterken genç kaleci kritik bir dokunuşla topu çaldı ve mutlak gole engel oldu.

Dakika 72: Beşiktaş çok organize geldi. Sol kanatta topu alan N'Koudou, ceza alanı içindeki Aboubakar'la müthiş bir verkaç yaptı ve çaprazdan şutunu çekti, top üstten auta çıktı.

Dakika 76: Gökhan Töre sağ kanatta buluştuğu topla ortaya doğru kat etti ve savunma arkasına müthiş kesti, Aboubakar'ın uçarak yaptığı kafa vuruşunda top köşeden ağlarla buluştu: 2-1

Dakika 88: Josef'in orta alanda kaptığı top sonrası gönderdiği derinlemesine pasla ceza alanına sokulan N'Koudou yerden sert vurdu, kaleci İrfan Can ayağıyla topu çıkardı.