Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi’nin ayrılık kararı futbol gündemine bomba gibi düştü. Yıldız oyuncunun ayrılık kararını yönetime bildirdiği öğrenildi. Messi’nin 20 yıl top koşturduğu ve büyük başarılar yakaladığı Barcelona’dan ayrılmasının ardındaki sebepler ve hangi takıma gideceği ise merak konusu oldu. İşte Messi’nin ayrılığının ardında yatan gerçekler…

“ARTIK AYRICALIKLARIN BİTTİ”
Barcelona’da 8-2’lik Bayern Münih hezimeti sonrası takımın başına geçen Hollandalı teknik adam Ronald Koeman’ın Messi ile bir görüşme yaptığı ve yıldız oyuncuya "Bu takımdaki ayrılacakların bitti" dediği öne sürüldü. Arjantinli yıldızın bu görüşme sonrası takımdan ayrılma kararı verdiği iddia edildi.Yaşananlar üzerine Barcelona yönetimine takımdan ayrılmak istediğini ve idmanlara çıkmayacağını bildiren Lionel Messi, Katalan devinde tarihi bir gece yaşanmasına sebep olmuştu.

İLK İHTİMAL MANCHESTER CITY
Lionel Messi, mevcut kontratında yer alan bir maddeye dayanarak sözleşmesindeki 700 milyon avroluk serbest kalma maddesini devre dışı bırakarak bonservisini eline almak istiyor.Barcelona cephesi ise Messi'nin bu girişiminin hukuki dayanağı olmadığını savunuyor. İspanyol basını, söz konusu özel maddenin 'ayrılığın 1 yıl önceden haber verilmesi durumunda serbest kalma bedeli ortadan kalkıyor' şeklinde duyurdu.Messi’nin ayrılık kararı sonrası 4 takımın öne çıktığı öğrenildi. Bu takımların Manchester City, Paris Saint Germain, Manchester United ve Inter olduğu belirtiliyor.Ancak Arjantinli yıldızın gitmeye en yakın takımın ise Manchester City olduğu iddia edildi. Messi’nin Manchester City Menajeri Pep Guariola ve teknik ekiple yakın ilişkide olması ve Guardiola’nın Barcelona Teknik Direktörü olduğu dönemde Messi’nin kariyerinin en iyi dönemini geçirmesi bu transferin gerçekleşmesinde önemli etkenler olduğu belirtiliyor. Öte yandan Messi’nin maaşını ödeyebilecek iki takımdan birinin Manchester City olduğuna dikkat çekiliyor.

İKİNCİ İHTİMAL PSG
Arjantinli yıldızın isminin anıldığı bir diğer takım ise Fransız devi Paris Saint Germain. Tıpkı Manchester City gibi ekonomik gücü rakiplerinin önünde olan PSG'de Neymar'ın da forma giyiyor olmasının bu transferde önemli bir avantaj olduğu belirtildi.

INTER DE ATAĞA KALKTI
Öte yandan ismi Messi ile anılan Inter'in eski başkanı Moratti'nin açıklamaları gündem oldu. Moratti, "Duomo Katedrali üzerinde Messi ve Suning gölgesi reklamını gördüm. Inter ya Messi için teklif yaptı ya da yapacak. Aklıma başka bir şey gelmiyor" demişti.

CHELSEA DE YAKINDAN İLGİLENİYOR
Eski İngiliz futbolcu Rio Ferdinand ise Chelsea Teknik Direktörü Frank Lampard’ın Barcelona’dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Messi’yi çok istediğini ve transferi için devreye girdiğini öne sürdü.

SÖZLEŞMESİ SÜRÜYOR
Barcelona ile son olarak 2017 yılında sözleşme yenileyen Arjantinli yıldızın normal şartlarda 30 Haziran 2021'e kadar geçerli sözleşmesi bulunuyor. Messi’nin takımda kalma ihtimalinin ise imkansıza yakın olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.