Spor yorumcusu Mehmet Demirkol yayıncı kuruluş canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

"Ligi şimdiden tescil etsen ne olacak?" 

Ceferin'in kötü bir yönetim gösterdiğini düşünmüyorum. Kriz döneminde şu ana kadar yanlış bir şey yapmadı. Atalanta-Valencia maçını neden oynattı deniyor, baktım o gün İtalya'da sadece 3 vaka varmış.

Kolay değil o gün maçı oynatmamak. UEFA, yapılması gerekeni yapıyor. Belçika'nın yaptığı ya da Hollanda'nın yapmak istediği yanlış. Ligi şimdiden tescil etsen ne olacak? Niye? Neyin acelesi bu? Herkes aynı durumdaysa donar. 2. Dünya Savaşı 6 sene sürdü.

"Neyin zararı?" 

"Futbol zararda gibi haberler çıkıyor ya, neyin zararı? Bugün zarar hesabı yapılmaz. Dünya dondu, zarar yok. Şu andaki zarar kaybedilen insanlardır. Ölenler 70 yaşındaymış diye bir rahatlık var. Yaş meselesi değil ki bu. Katkı meselesidir, her insanın katkısı var"

"2-3 sene lig oynanamayacak gibi bir kriz olur, o zaman döner bakar, belki tescil edersin belki etmezsin belki yok sayarsın. Şimdiden bu acele, Van Gaal'in dediği gibi çok mantıksız, üzerine çok hakkaniyetsiz. Bizim yapmamız gereken şu, düşük geliri olan %90'ı ayakta tutmak. Zaten %10'un torunlarının torunlarına yetecek bir geliri var. Onların gelirleri donar. Yıldızlar harici geri kalan herkesin kazançları garantiye alınmalı."

"Alma kardeşim bir sene" 

" 'Milli Takım Teknik Direktörü maaşında indirime gidecek.' Alma kardeşim bir sene. Bir sene sonra yeniden oturur konuşursun, 'Geçen sene almamıştım, bu sene ne olacak?' diye. Bu mecburi böyle. Önemli olan, geri kalanların hayatta kalması."

"Falcao'nun ayrılacağını düşünmüyorum" 

"Falcao'nun transfer dedikoduları için Demirkol, "Bu olabilir ama Falcao'nun Galatasaray'a transferindeki ana motivasyonun, çok net ve samimi bir şekilde söylediğine inanıyorum, seyirci-ambiyans olduğunu biliyoruz. Falcao tabii ki bir profesyonel. Tabii ki para kazanıyor. Ancak bunu önemsediğini biliyoruz, bir coşku aradığı net. Galatasaray, finansal ya da teknik açıdan Falcao'yu yollamak istemezse, ben Falcao'nun ayrılacağını düşünmüyorum."

"Türk takımlarının kendine has 'Teknik direktör-sportif direktör-futbol şubesi' yapılanması kurmamız lazım. Avrupa'da birçok kulüpte neredeyse teknik direktörler oyuncu kadrosuna karışmıyorlar bile.

"Comolli-Cocu-Semih Özsoy ve Ali Koç..." 

"Türkiye'de bunun çalışması kolay değil. Türkiye'de teknik direktörün, sportif direktörün, futbol şubesinde karar verecek olan kişinin ortak bir akıl kurması gerekiyor ve sonuçta birinin bütün bu fikirler belirlendikten sonra asıl kararı vermesi gerekiyor. Comolli-Cocu-Semih Özsoy ve Ali Koç bir araya geldiklerinde bu yapıyı kurmak mümkün değil."

"Türkiye'de bunun çalışması kolay değil. Türkiye'de teknik direktörün, sportif direktörün, futbol şubesinde karar verecek olan kişinin ortak bir akıl kurması gerekiyor ve sonuçta birinin bütün bu fikirler belirlendikten sonra asıl kararı vermesi gerekiyor."

"Fenerbahçe'yi, Erol Bulut kurtaramaz" 

"Fenerbahçe'nin Türkiye'ye iyi uyum sağlayan yabancı bir sisteme, bence Alman sistemine ihtiyacı var. Fenerbahçe'yi bir teknik direktör kurtaramaz. Açık söyleyeyim, Fenerbahçe'yi, Erol Bulut kurtaramaz.

"Fenerbahçe'yi, Erol Bulut'un teknik direktör olarak içinde bulunduğu bir yapı, bir takım kurtarabilir ama."

Dorukhan Toköz'ün sözleşmesinin uzatılması konusundaki tartışmayla ilgili Mehmet Demirkol: "Dorukhan iyi bir oyuncu, ileride çok daha başarılı olacak bir oyuncu. Umuyorum ki Türk futboluna ve Beşiktaş'a katkı sağlar. "Bu oyuncunun bir değeri var. Eğer İngiltere'de oynamıyorsanız dünyanın her yerinde benzer bir değeriniz olması gerekir. Ama Türkiye'de başka bir değeri var. Bundan kurtulmamız lazım. Öncelikle oyuncuların global bir değere ulaşması lazım"