Galatasaray yönetimi uzun süredir arayışlarını sürdürdüğü ön libero konusunda Marsilya forması giyen Lassana Diarra'yla prensip anlaşması sağlarken, bu transferin önündeki en büyük engel oyuncunun para cezası olarak görünüyor. Eski kulübü Lokomotiv Moskova'dan ayrılırken usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle UEFA tarafından 10 milyon Euro'luk cezaya çarptırılan Fransız yıldız, Sarı-Kırmızılı kulübe imza atmak için aldığı bu cezayı halletmeye çalışıyor. Cezasını ödememesi halinde futboldan men edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak olan 31 yaşındaki oyuncu, bu nedenle futbolu bırakmayı bile düşünüyor. Ancak Rus kulübüyle sorunu çözmek için bir görüşme yapmaya hazırlanan Diarra, "Eğer cezamı indirmeyi düşünmezseniz, futbolu bırakırım, siz de hiç para alamazsınız" restini çekmeyi planlıyor.

TRANSFERDE UEFA KORKUSU

Özbek yönetimiyle primlerle birlikte yıllık 5 milyon Euro'ya anlaşan Lassana Diarra, Marsilya'ya bonservis bedeli ödenmeyeceği için 5 milyon da imza parası talep ediyor. Bu parayla da ceza problemini çözmeyi düşünen yıldız oyuncu, kafası rahat bir şekilde Cimbom'a gelmek istiyor. Ancak oyuncuya bu parayı ödemesi durumunda UEFA'nın 65 milyon Euro'luk kotasına takılacak olan Sarı-Kırmızılı yönetim, yeni bir ceza tehlikesi nedeniyle çekimser davranıyor.

KADRO DIŞI OLANLARIN GİTMESİ GEREKİYOR

Diarra transferini bu şartlarda bitirebilmesi için mutlaka bütçesinde boşluk yaratması gereken yönetimin, kadro dışı bırakılan Umut Bulut, Olcan Adın ve Tarık Çamdal'ı göndermesi gerekiyor. Bu 3 oyuncuya yıllık toplam 5.1 milyon Euro ödeyen Sarı-Kırmızılılar, bu ücretten kurtularak Fransız ön liberoyu kadroya katmanın hesaplarını yapıyor.

KAPTAN OLARAK ÇIKTI

Galatasaray'ın kadrosuna katmak için büyük çaba harcadığı Lassana Diarra, dün Marsilya formasıyla sahadaydı. Fransa Ligi'nin 2. haftasında deplasmanda Guingamp'a konuk olan Marsilya'nın takım kaptanı olarak sahaya çıkan 'Lass', etkili bir performans sergilese de takımının 2-1 kaybetmesine engel olamadı. İlk hafta da evinde Toulouse'la 0-0 berabere kalan Marsilya ligde henüz galibiyetle tanışamadı.