Galatasaray, Kasımapaşa galibiyetiyle ligde üst üste 5. maçından da zaferle ayrılırken, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin de puan kaybetmesiyle zirveye yaklaştı.

Süper Lig’in 21. haftasında Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan sarı-kırmızılılar, 7. Dakikada Yassine Meriah’ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. 22. dakikada kazanılan penaltı sonrasında topun başına geçen Adem Büyük skoru 2-0’a getirdi. İlk yarının sonucunu Adem tayin etti ve 41. dakikada attığı golle 3-0 yaptı. İkinci yarıda başka gol olmayınca Cimbom sahadan 3-0 galip ayrıldı ve rakiplerinin puan kaybettiği haftada zirveye bir adım daha da yaklaştı. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 39’a çıkarırken, Kasımpaşa ise 16 puanda kaldı.

ASLAN SERİYİ SÜRDÜRDÜ
Galatasaray, Kasımpaşa galibiyetiyle ligdeki yenilmezlik serisini sürdürdü. Sarı-kırmızılılar bu maçla birlikte Süper Lig’de üst üste 5. galibiyetini aldı. Cimbom, bu süreçte Antalyaspor, Denizlispor, Konyaspor, Kayserispor ve Kasımpaşa’yı mağlup etti.

ADEM'İN 5'NCİ GOLÜ
Radamel Falcao’nun yokluğunda hücumda en öndeki isim olan Adem Büyük, Kasımpaşa karşısında takımını sırtlayan isim oldu. İyi performansını sürdüren Adem, bu maçta da attığı 2 golle son 3 haftada rakip fileleri 4 kez havalandırmış oldu. 32 yaşındaki futbolcunun ligde 5, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ve Türkiye Kupası’nda da 1’er golü bulunuyor.

MARİANO'DAN 3 HAFTADA 3 ASİST
Sarı-kırmızılıların sağ beki Mariano ligin ikinci yarısında gösterdiği başarılı performansla dikkatleri çekiyor. Brezilyalı futbolcu ligde Adem Büyük’ün golünde verdiği pasla son 3 maçta 3. asist yapmış oldu. 33 yaşındaki futbolcu bu sezon 4. Asistine ulaşmış oldu.

SARRACHİ OYUNA DEVAM EDEMEDİ
Sakatlığının ardından Kasımpaşa maçıyla birlikte sahalara dönen Marcelo Saracchi, karşılaşmanın başında talihsizlik yaşadı. Müsabakanın 3. dakikasında bir pozisyonda sakatlanan Sarrachi çıkmak zorunda kaldı. 21. yaşındaki futbolcu yerini Martin Linnes’e bıraktı. Uruguaylı futbolcunun çıkarken üzgün olduğunu gözlendi.

DEPLASMANDA ÜST ÜSTE GALİBİYET
Galatasaray, Kasımpaşa galibiyetiyle Süper Lig’de deplasmanda bu sezon ilk kez üst üste iki galibiyet almış oldu. Sarı-kırmızılıları Paşa’dan önce de Konyaspor’u dış sahada 3-0’lık skorla mağlup etmişti.

Kasımpaşa: 0 - 3 :Galatasaray (Maç sonucu)

41' GOOOLL!! Galatasaray, Adem Büyük'ün golüyle skoru 3-0'a taşıyor! Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Mariano Filho, ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topla buluşan Adem Büyük, topu düzeltip sağına çekiyor ve kaleye şutunu göndererek topu ağlarla buluşturuyor.

22' GOOOLL!! Galatasaray, Adem Büyük'ün penaltıdan attığı golle skoru 2-0'a taşıyor! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram, ceza sahası içine ortasını yapıyor. Mario Lemina'dan seken top arka direkte Emre Akbaba'ya geliyor. Emre Akbaba, gelişine şutunu çekiyor ancak Florent Hadergjonaj, ceza sahası içinde topu elle kontrol ediyor ve penaltıya sebebiyet veriyor. Penaltı atışı için topun başına geçen Adem Büyük, kalecinin sağına yerden şutunu gönderiyor ve topu ağlarla buluşturuyor.

7' GOOOLL!! Galatasaray, Yassine Meriah'ın kendi kalesine attığı golle skoru 1-0'a taşıyor! Sağ kanattan gelişen atakta Emre Akbaba, kısa pasını ceza sahası içinde Sofiane Feghouli'ye gönderiyor. Sofiane Feghouli, altıpas içine girip orta şut karışımı topu gönderiyor. Bu top Yassine Meriah'a çarpıyor ve kendi ağlarıyla buluşuyor.

Kasımpaşa: Fatih, Hadergjonaj, Meriah, Brecka, Haddadi, Tirpan, Tarkan, Aytaç, Quaresma, Ndongala, Thiam

Galatasaray: Muslera, Mariano, Donk, Marcao, Saracchi, Seri, Lemina, Feghouli, Emre Akbaba, Ömer Bayram, Adem Büyük