Beşiktaş, BB Erzurumspor'u 4-2 mağlup ederek çok kritik bir galibiyete imza attı. Zirvede en yakın rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'la puan farkını açan siyah-beyazlıların şampiyonluk yürüyüşü sağlam adımlarla sürüyor.

ERZURUM'UN ÇABASI YETMEDİ

Beşiktaş, 10. dakikada Cyle Larin'in golüyle öne geçti. 16. dakikada Leo Schwechlen kafa vuruşuyla skoru eşitledi. Oğuzhan Özyakup, kaleci Szumski'nin de hatasıyla 26. dakikada Beşiktaş'ı tekrar öne geçirdi. 39. dakikada Emrah Başsan'ın vuruşunda hatayı bu kez Ersin Destanoğlu yaptı ve Erzurumspor 2. kez skoru eşitledi. Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki 66. dakikadaki ilk isabetli şutunda Rachid Ghezzal takımını maçta 3. kez öne geçirdi. Gökhan Töre, 86. dakikada maçın skorunu belirleyen golü attı.

CENK TOSUN SEDYEYLE ÇIKTI

Golden sonra Beşiktaş, daha tedbirli bir oyun oynamaya başladı ve hızlı hücumlar aradı. Erzurumspor ise daha çok risk alarak oynamaya başladı. Temposu düşen mücadelede Cenk Tosun, 75. dakikada Leo Schwechlen ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Dizinden sakatlanan Cenk Tosun, sedyeyle kenara alındı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 2: Ghezzal'ın derinlemesine pasıyla ceza sahasında topu alan Cenk Tosun, sağ çaprazda topu soluna çekip vuruşunu yaptı. Kaleci Szumski'den dönen topu savunma uzaklaştırdı.

Dakika 9: Atiba kendi taşıdığı topla içeri sokuldu, ceza sahasına girmeden pasını çıkardı. Larin'in ceza alanının ilk metrelerinden ayak içiyle gelişine vuruşunda top adeta 90'a gitti: 0-1

Dakika 15: Emrah Başsan'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direğe çok iyi hareketlenen Leo Schwechlen, Vida'nın üzerinden kafayla topu ağlara yolladı: 1-1

Dakika 17: Erzurumspor çok etkili geldi. Sol kanattan Emrah'ın ortasına ön direkte yakın mesafeden El Kabir dokundu, kaleci Ersin gole engel oldu.

Dakika 21: Oğuzhan'ın pasıyla sağ çaprazdan içeri giren Cenk Tosun'un çaprazdan sert şutunda top yandan auta çıktı.

Dakika 25: Rachid Ghezzal'le duvar pası yapan Oğuzhan Özyakup, sağ alt köşeye doğru yerden bir vuruş yaptı. Kaleci Szumski direk dibinde büyük bir hatayla topu ellerinin arasından kaçırarak ağlarında gördü: 1-2

Dakika 38: Sağ kanattan Cenk Ahmet'in sağ kanattan ortasında Beşiktaş savunmasının ceza sahası dışına gönderdiği topu kontrol eden Emrah Başsan sol ayağıyla sert vurdu, kaleci Ersin büyük bir hatayla kucağına gelen topu sektirdi ve ağlarında gördü: 2-2

Dakika 53: Erzurumspor gole yaklaştı. Etkili paslaşmalar sonrası Leo'nun arka direğe kaldırdığı topa boş durumdaki Aatıf vurdu ancak top farklı şekilde auta çıktı.

Dakika 55: Rakip yarı alanın ortalarında topu alan Ricardo Gomes sağ çaprazdan içeri sokuldu, topu soluna çekip yaptığı vuruşta top kaleci Ersin'de kaldı.

Dakika 65: Ghezzal müthiş attı! Sağ kanatta topla buluşan Rachid Ghezzal ortaya doğru kat etti ve rakiplerinden birer birer sıyrılıp ceza yayının gerisinden mükemmel bir vuruşla ağları sarstı: 2-3

Dakika 68: Erzurumspor'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda arka tarafa açılan topu Cenk Ahmet ortaya çevirdi. Boumal'in kafa vuruşunda kaleci Ersin'i geçen topu Rosier çizgiden çıkardı.