Fenerbahçe, bu sezon gol yollarındaki sıkıntıyı kökten çözmek için kararlı. Forvet transferi için yoğun mesai harcayan F.Bahçe'de yönetim, Ligue 1 ekiplerinden Lyon takımında oynayan forvet Karl Toko Ekambi'yi listesine aldı.

Süper Lig'de sezonu 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kesmeden başladı. Gelecek sezon bir süredir hasret kalınan şampiyonluğa ulaşmak isteyen Fenerbahçe, bu yönde çalışmalarını da hızlandırıyor. Takımda sezon içinde forvet bölgesinde büyük sıkıntı çeken ve istediği performansı alamayan sarı lacivertliler, Lyon takımında oynayan forvet Karl Toko Ekambi'yi kadrosuna katmak için girişimlere başladı.

Fenerbahçe, Fransa'nın Olimpik Lyon takımında ter döken Karl Toko Ekambi'yi transfer etmek için harekete geçti. Ligue 1 takımıyla 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Ekambi, bu sezon Lyon formasıyla 38 maçta, 12 gol, 7 asist kaydetti.

1.85 boyundaki forvet, kariyerinde daha önce Villareal, Angers, ve Sochaux gibi takımlarda da forma giydi. Ekambi, Kamerun Mlli Takımı'nda da 33 kez sahaya çıkıp, 3 gol attı. Yıldız oyuncu için sıkı bir pazarlık yapılarak, makul bir bonservis bedeli verilmesi planlanıyor.

PİYASA DEĞERİ 15 MİLYON EURO
Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekibi Olympique Lyon, ocak ayında Villareal'den kiraladığı Karl Toko Ekambi'nin bonservisini Haziran ayında 11,5 milyon euroya alarak renklerine bağlamıştı. Oyuncunun şimdiki piyasa değeri ise 15 milyon euro.