Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Kahramanlar Offroad Spor Kulübü Derneği işbirliği ile gerçekleşen yarış, Türkiye Offroad Şampiyonası 6. Ayak Yarışları ile tamamlandı. Türkiye şampiyonunun belirleneceği Off-Road finalinde nefes kesen görüntüler ortaya çıktı. Off-Road Oyunları”nda renkli görüntüler ortaya çıkarken, bir yarışması yarış sırasında aracıyla takla atınca korku dolu dakikalar yaşandı. Seyircilerin ve güvenlik elemanlarının yardımıyla kaldırılan aracın yarışmacısı, kaldığı yerden yarışa devam etti.

Türkiye Off-Road yarışları şampiyonası Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun, kahramanlık unvanının verilişinin 100. Yılı anısına yapıldı.

Kapıçam Tabiat Parkı’nda 30 Kasım -1 Aralık tarihleri arasında yapılan yarışmanın bugünkü seyirci ayağında izleyicilere adrenalin dolu dakikalar yaşatıldı. Off-Road finaline, Türkiye’nin 17 ilinden ve bir yurt dışından olmak üzere 88 yarışmacı, 44 araç katıldı. Alanda iki güzellik ve yarış aynı zamanda yaşandı. Türkiye Off-Road Şampiyonasının yanında Akdeniz Off-Road kupasının da sondan bir önceki yarışı Kahramanmaraş’ta yapıldı. Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında 2019 Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın son ayağı düzenlenen yarışlarla tamamlandı.

Off-Road Doğa Sporları Kulübü (KAROFF) Başkanı Sercan Özçimen, “Türkiye Off-Road şampiyonasının final yarışını Kahramanmaraş’ta yapıyoruz. 6 ayaktan oluşan yarışın son final yarışı. Türkiye şampiyonları burada belli olacak. Aynı zamanda Akdeniz Off-Road kupasının dördüncü ayağını yapacağız burada. Çok güzel bir kalabalık var, gelen yarışmacılar çok heyecanlı. Şampiyonanın son ayağı olduğu için büyük bir ilgi var. Gelen halkımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

İlayda Aydın, yarışmaya Antalya’dan katıldığını dile getirerek, "4x4 Ralli grubu üyelerinden bir tanesiyim, aynı zamanda pilotum. Aracımız yarışıyor mahalli S4 yarışında. Şuan çok heyecanlıyız, pilotlarımız da ilk defa yarışa giriyorlar, onlar da çok heyecanlı. Şuan güzel gidiyor.” açıklamasında bulundu.

Yasin Mortaş ise Kahramanmaraş'taki bu alanı ilk defa gördüğü ve güzel hazırlandığı belirterek, "İnsanların buradaki ilgisi, alakası da ayrıca beni heyecanlandırdı. Gerçekten çok heyecanlı ve Türkiye’ye yakışır bir alan olarak gördüm.” değerlendirmesinde bulundu.

İtalyan pilot Guiseppe Simone Agazzi ise, "Yarışlar çok güzel, çok eğlenceli. Orman etabında bir problem yaşadık arabada bir delik vardı, su girdi içeri. Problem bitti, bugün toparlıyoruz. Pistin hali şoförler için çok keyifli. Muhtemelen bu seyircilere de çok keyif veriyordur." şeklinde konuştu.