Galatasaray'da istifa depreminin ardından gözlerin çevrildiği Hasan Şaş'ın ayrılığının asıl sebebi belli oldu.

Sarı-kırmızılıların unutulmaz futbolcusu ve Fatih Terim'in yardımcılarından Hasan Şaş, kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini resmen duyurdu.

Şaş yaptığı açıklamada, "Bugünden itibaren çok sevdiğim Galatasaray'dan kendi isteğimle ayrılmış durumdayım,bugüne kadar en kötü günlerimde bana destek veren taraftarımıza teşekkür ederim hoşçakalın..." ifadelerini kullandı."

GALATASARAY İSTİFAYI DOĞRULADI 

Galatasaray Kulübü yaptığı açıklamada istifayı doğruladı ve Hasan Şaş'ın istifasıyla ilgili bir paylaşım yaptı.

"Kulübümüzde, Futbol A Takım Yardımcı Antrenörlüğü görevini yürüten Sayın Hasan Şaş görevinden ayrılmıştır. Kendisine bugüne kadar kulübümüze vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder ve bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz." denildi.

ÜMİT DAVALA DA AYRILACAK! 

Ajansspor'un haberine göre, Galatasaray'da bir süredir ayrılıkları beklenen yardımcı antrenörlerden Hasan Şaş, resmen kulüpten ayrıldığını açıkladı. Ayrılığını açıklaması beklenen bir diğer isimse Ümit Davala.

Teknik direktör Fatih Terim ile yaklaşık 25 yıldır baba-oğul ilişkisi bulunan isimler kariyerlerine farklı bir noktada devam edecekler. Davala'nın da kısa süre içerisinde ayrılığını açıklaması bekleniyor.

1 AYDIR BELLİYDİ 

Galatasaray'da Hasan Şaş'ın ayrıldığını bildirmesiyle iş resmileşti fakat bu ayrılık yaklaşık bir aydır belliydi.

Ulusal basına da yansıyan bu ayrılık haberleri üzerine 29 Nisan'da bir açıklama yapan ikinci başkan Abdurrahim Albayrak, "Ayrılık yok" dese de bugün itibariyle Hasan Şaş'ın ayrılığı kesinleşmiş oldu.

BU KEZ İSTİFANIN SEBEBİ FARKLI 

Galatasaray'da Hasan Şaş'ın ayrılığının perde arkası merak ediliyor. Şaş, sezon başında da istifa etmiş sonra görevinin başına dönmüştü.

Hasan Şaş'ın o dönemki istifasının sebebi sezon başında oynanan Denizli maçında kendisine yapılan saldırı karşısında yönetimin sessiz kalmasıydı. Bu defaki ayrılığın sebebi biraz daha farklı.

FATİH TERİM'E KIRILDI 

Gelen bilgilere göre; Fatih Terim'in tüm takımla gerçekleştirdiği telekonferansa Hasan Şaş'ın çağrılmaması, yardımcı hocayı üzdü.

Ayrıca Florya'da yapılan toplantılara evi çok yakın olmasına karşılık davet edilmemesi Şaş'ı ayrılığın eşiğine getirdi ve istifasının gerekçesi olarak bu sebepler gösteriliyor.

Levent Şahin'in tesise evi uzak olmasına karşın gelirken, Hasan Şaş yürüme mesafesinde olmasına rağmen çağrılmadı. Toplantının olduğu sıralarda diğer yardımcı antrenörlerden Ümit Davala da Bodrum'da bulunuyordu. Yokluklarında 2 defa toplantı yapılması Davala ve Şaş'ı derinden yaraladı.

SELÇUK İNAN GÖREVE 

Galatasaray'da sözleşmesi sona eren Selçuk İnan yeni sezonda teknik direktör Fatih Terim'in yardımcısı olacak.