Süper Lig'de 2019-2020 Cemil Usta sezonu 1. hafta oynanan maçlarla devam ediyor.

GENÇLER 9 KİŞİ KALDI

Çaykur Rizespor ilk yarıda rakibi Gençleribirliği'ne göre üstün bir oyun sergiledi. Mavi-yeşilli takım Braian Samudio ile gollere çok yaklaştı. Bu arada 39. dakikada Gençlerbirliği oyuncusu Flavio ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. İlk yarıda rakibini kontrataklarla avlamayı planlayan İsmail Kartal'ın öğrencileri yakaladıkları fırsatları değerlendiremeyince soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi.

İkinci yarıda karşılıklı ataklar devam etti. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Genclerbirligi SK kalesinde tehlikeli atak yaşando. Rizespor takımı Moestafa El Kabir ile gole yaklaşırken oyuncunun kafa vuruşu tehlike yaratıyor ancak kaleyi bulan şut Genclerbirligi SK oyuncuları tarafından ağlarla buluşmadan engelleniyor.

RİZE MELNJAK İLE GÜLDÜ

66. dakikada Rizespor rakibi karşısında golü Dario Melnjak ile golü buldu. Bu golün ardından Gençlerbirliği beraberlik için baskı kurdu. Ancak büyük heyecana sahne olan Gençlerbirliği - Çaykur Rizespor maçının 71. dakikasında tartışmalı bir pozisyon yaşandı. 

TARTIŞMALI POZİSYON

Gelişen hücumda Gençlerbirliği 70. dakikada sağ kanattan bir köşe vuruş kazandı. Topun başına  Daniel Candeias geçti. Yapılan ortada ceza sahasına ortasında topa dokunulan hareketlenirken, top ağlarla buluştu. Hakem Bahattin Simsek, pozisyonda ofsayt olduğu gerekçesiyle golü geçerli saymadı. Genclerbirligi'li oyuncular hakeme bu pozisyon sonrası kısa süreli itirazlarda bulundu.

Gençlerbirliği, oyunun son bölümünde baskı uygulasa da skoru eşitleyemedi ve Çaykur Rizespor 1-0 kazandı.

Bu sonuçla Çaykur Rizespor, ligdeki ilk galibiyetini; Gençlerbirliği ise ilk mağlubiyetini aldı.