G.SARAY Spor Kulübü, 101. dönem yönetimini seçmek için bugün sandığa gidiyor. 20 Ocak 2018’de yapılan ve Mustafa Cengiz ile Dursun Özbek’in karşı karşıya geldiği başkanlık yarışında ipi Cengiz göğüslerken bu kez 4 adaylı seçim olacak. Başkanlık yarışında Mustafa Cengiz, Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu üyelerden oy bekleyecek. Adaylar dün son çalışmalarını yapıp kulüp üyeleri ile buluşurken projelerini de son kez dile getirme fırsatı buldu. 

Metin Aslan, Genel Kurul Divan Başkanı seçildi
 
Metin Aslan, oy birliğiyle Galatasaray'da Genel Kurul Divan Başkanı olarak seçildi.
 
Özbek: G.Saray'da seçimler bir festival bir bayram
 
Genel Kurul'da söz alan adaylardan Dursun Özbek şöyle konuştu: "Değerli G.Saraylılar bir seçim günü daha buradayız. G.Saray'da seçimler bir festival, bir bayram. Bu seçim çok önemli. Adayların, fikirlerin, projelerin çokluğu G.Saray için çok güzel. Galatasaray'ı üreten bir G.Saray yapmak istiyoruz. Üreten G.Saray'ı nasıl planladığımızı sizlere açıklamaya çalıştık. Süremiz kısaydı. Bazı eksiklerimiz olmuştur. Hazırladığımız projeler G.Saray'ın geleceği için çok önemli. Üreterek başarıyı yakalamak istiyoruz. Sportif başarıyı da yakalamak istiyoruz. Ne kadar üretirsiniz üretin, bütünlüğünüzü, birliğinizi koruyamazsınız bunların hepsi boşa gider. Birliğin ve bütünlüğün de sağlanması lazım. Seçimin huzur içinde sonuçlanmasını diliyorum. Her şey Galatasaray için. Yaşasın G.Saray."
 
Cengiz: Özgür karar ve kanaat sizin
 
Mustafa Cengiz ise çok kısa konuştu: "Ben oy verecek ve vermeyecek tüm G.Saraylılara teşekkür ediyorum. Özgür karar ve kanaat sizin."
 
Fatinoğlu: Müzemizdeki tek eksik kupanın bize nasip olmasını istiyoruz
 
Ali Fatinoğlu ise üyelere şöyle hitap etti: "Müzemizdeki tek eksik kupanın bize nasip olmasını çok istiyoruz. Yönetimimizde 11 kadın üye kadın oldukları için değil Galatasaray'a faydalı olacakları için yanımızda. Galatasaray'a faydalı bir seçim olmasını istiyorum" 
 
Korkut: Katılımcı yönetim anlayışı ile G.Saray'ı yöneteceğiz
 
Ozan Korkut da "Ekip ve katılımcı yönetim anlayışı ile G.Saray'ı yöneteceğiz. Bizi biz yapan değerleri yıpratmamak için elimizden geleni yaptık. Boş vaatlere girmeden sadece doğruları söyledik. Kırıcı söylemlerden uzak durduk. 24 yıl G.Saray tecrübesi olan ekibimiz var. G.Saray Lisesi'nde okumuş, G.Saray'da basketbol oynamış bir kardeşinizim. G.Sarayımızın mazisi, gençlerimizin başarısı ve bizlere yaşattığı gururlarla doludur. Kendisini vatan uğruna feda etmiş gençler de vardır. Geçmişe sahip çıktığımızı göstereceğiz. Galatasaray'da verilen söz tutulur. G.Saray, G.Saraylılarındır asla satılamaz. Seçimin hayırlı olmasını dilerim" açıklamasını yaptı.
 
EN UZUNU ALİ SAMİ YEN

BUGÜN saat 10.00’da G.Saray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılacak seçimde 8 bin 179 kulüp üyesinin oy kullanma hakkı bulunuyor. Saat 10.00 ile 15.00 arasında sınıflarda bulunan 20 sandıkta oy kullanılacak. Başkan adaylarından Mustafa Cengiz gri, Dursun Özbek sarı, Ozan Korkut kırmızı ve Ali Fatinoğlu mor renkte oy pusulası kullanacak. 
113 yıllık kulüp tarihinde 37 farklı kişi başkan olarak koltuğa otururken 1905-1918 ve 1925 yıllarında toplam 14 yıl başkanlık yapan kulübün kurucusu Ali Sami Yen, en uzun süre kulübü yöneten başkan durumunda.
 
Dursun Özbek
 
Metin Öztürk
Nasuhi Sezgin
M. Taner Aşkın
Rıza T. Morova
M. İbrahim Ziyal
Levent Yaz
Osman Kocaman
H. Ercüment Erdem
Niyazi Yelkencioğlu
Dikran Gülmezgil
Cenk Eyüboğlu
M. Osman Aral
Fırat Uygur
Ceyda Üçer
Kayhan Berberoğlu
 
Ozan Korkut
 
Tuncer Hunca
Şener Macun
Burak Elmas
Adnan Öztürk
Fehmi N. Cansun
Başar S. Yücel
Cem Ersan
Mete İkiz
Reşit Sinanlı
İsmail G. Esin
Burak Altınbaşak
M. Tuba T.Tuncel
Tunca Hazinedaroğlu
Cenk Soyer
Cemal M.Akar
 
Mustafa Cengiz
 
Abdürrahim Albayrak
Yusuf Günay
Murat Ece
Kaan Kançal
Mahmut Recevik
Okan Böke
Dilek Kutlu
Dorukhan Acar
Ömer Cansever
Emre Erdoğan
İlber Aydemir
Metin Karakaya
Banu V.Akgün
Erol Özmandıracı
Özgür S. Özüdoğru
 
Ali Fatinoğlu
 
Deniz G. Enön
Kemal E. Pirinç
Remzi Tözün
Ahu Y. Aydın
Levent Karadeniz
İbrahim Bozan
Cemal Dayıoğlu
Pınar A.Tüfekçioğlu
Cenk Gönenç
Ali Araptarlı
Denizhan Ege
Arda Nal
Çetin Öner
Gürhan Ozanoğlu
Esat Akbülbül
 
Özbek: En zor dönemde yönetimdeydik
 
“G.SARAY’IN en zor dönemlerinde yönetimdeydik. 2.5 seneyi bütün olumsuzluklara rağmen G.Saray’a yakışır şekilde geçirdik. Yeni bir takım kurduk. Fatih Terim’i de getirdik ve Süper Lig’de şampiyonluk geldi. Ancak bu noktada kendime kahramanlık çıkarmıyorum, görevimiz bu.” 
 
Korkut: Terim’i Sportif AŞ’de istiyoruz
 
“Spordan değer yaratmak durumundayız, gayrimenkullerimiz vardı, gitti. Sportif başarının lokomotifi futbol. Fatih Terim’i Sportif AŞ’de görmek istiyoruz, her işi en iyi bilene yaptırmak lazım. Oturacağız ve kendisinden daha fazla sorumluluk almasını isteyeceğiz.” 
 
Cengiz: Taraftarın sağduyusuna inanıyorum
 
“GENEL kurulun G.Saray’ın değerlerine, kültürüne ve tarihine bağlı bir şekilde geçmesini diliyorum. Taraftarımızın sağduyusuna inanıyorum. İtidal, sükunet diliyorum. Lütfen G.Saray’a yakışır bir vakar ve asaletle seçimlerimizi bitirelim.”
 
Fatinoğlu: 47 tane projemiz var
 
“DİĞER 3 adayın gelirlerin artması, giderlerin indirilmesiyle ilgili planlarını hiç görmedim. Biz ise 47 tane proje hazırladık. Bunlara uygun, hepsi genel kurulda önemli mevkilerde ve ekonomik durumu iyi olan bir kadro oluşturduk.”  
 
Divan başkanı Metin Aslan 
 
SARI-kırmızılıların 4 adaylı başkanlık yarışında divan başkanı da belli oldu. Mali genel kurulda da divan kurulunu yöneten Metin Aslan, bugün de G.Saray Lisesi’ndeki seçimde divan kurulu başkanlığı yapacak.