Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, grubun üçüncü maçında sahasında Schalke 04'ü konuk etti. 

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Grupta 3 puanı bulunan sarı-kırmızılı ekibimiz, 4 puanlı Schalke 04 karşısına galibiyet parolasıyla çıktı. Porto deplasmanında son derece etkili oynayan sayısız gol fırsatın faydalanamayan sarı-kırmızılılar bu kez etkisiz bir oyun ortaya koydu. 

Taraftarın desteğine rağmen istediği baskıyı kuramayan Galatasaray ilk yarıda gol bulamadı. Mücadelenin ilk 45 dakikalık dilimi 0-0 sona erdi.

5 AS OYUNCUNUN YOKLUĞU ZORLADI

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da Galatasaray etkili olamadı. Zaman zaman gol pozisyonuna girse de Schalke'nin daha üstün oynadığı ikinci 45 dakikalık dilimde de taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. 

Fernando, Onyekuru, Serdar Aziz, Feghouli ve Emre Akbaba'nın yokluğunu fazlasıyla hisseden Galatasaray, zorlu 90 dakika sonunda sahadan 1 puanla ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekibimizin kazandığı 1 puanda maçın en iyisi olan Muslera'nın büyük payı vardı.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 4'e, Schalke ise 5'e çıkardı. Grubun dördüncü maçında iki ekip Almanya'da karşı karşıya gelecek.

MAÇ BERABERE BİTTİ

Şampiyonlar Ligi D Grubunda oynanan mücadelede maç boyu eşitlik bozulmadı ve gol sesi çıkmadı.

Galatasaray'da ikinci yarıda Sinan, Eren ve Nagatomo çıktı Muğdat, Ömer ve Selçuk girdi.

Bu eşitliğin ardından Galatasaray grupta 4 puana, Schalke ise 5 puana yükseldi.

Grubun lideri Porto deplasmanda Lokomotiv Moskova'yı 3-1 ile geçerek 7 puana yükseldi. Lokomotiv Moskova ise 0 puanda bulunuyor.

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu üçüncü haftasında Almanya'nın Schalke 04 ekibini konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 5 değişikle sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile oynadığı maçta sakatlanan Serdar Aziz, Fernando Reges ve Sofiane Feghouli kadroda yer almazken, o müsabakada ilk 11'de görev yapan Mariano Filho ile Ömer Bayram da yedeğe çekildi.

Schalke 04 karşısında bu futbolcuların yerine Martin Linnes, Maicon Roque, Yuto Nagatomo, Ryan Donk ve Eren Derdiyok forma giydi.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Henry Onyekuru ve Emre Akbaba da müsabakanın kadrosunda yer almadı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kalede Fernando Muslera'ya, savunmada da Linnes, Maicon, Ozan Kabak ve Nagatomo'ya görev verdi. Sarı-kırmızılıların orta sahasında Badou Ndiaye ve Ryan Donk, sağ açıkta Sinan Gümüş, sol açıkta Garry Rodrigues forma giydi. Forvet arkasında Younes Belhanda'nın oynadığı Galatasaray'ın santrforunda ise Eren Derdiyok yer aldı.

Takımın yedek kulübesinde ise Mariano ve Ömer Bayram'ın yanı sıra İsmail Çipe, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Yunus Akgün ve Muğdat Çelik oturdu.

- Ozan Kabak'ın ilk maçı

Galatasaray'ın genç futbolcusu Ozan Kabak, kariyerindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıktı.

Teknik direktör Fatih Terim, Serdar Aziz'in yokluğunda Schalke 04 karşısında 18 yaşındaki Ozan Kabak'ı, stoperde Maicon ile birlikte görevlendirdi.

Genç futbolcu, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 4'ü ilk 11 olmak üzere 5 karşılaşmada oynadı.

- Muslera'dan yeni bir rekor

Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, Schalke 04 maçında ilk 11'de başlayarak Galatasaray'da yeni bir rekora imza attı.

Galatasaray'da 8. sezonunu geçiren 32 yaşındaki kaleci, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasından itibaren sarı-kırmızılı formayı en fazla giyen yabancı oyuncu rekorunu egale etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 30. kez kalesini koruyan Muslera, sarı-kırmızılıların eski oyuncuları Faryd Mondragon ve Gheorghe Popescu'nun rekoruna ortak oldu.

Fernando Muslera, Galatasaray'da en çok resmi maça çıkan ve en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu rekorlarına sahip.

- Schalke 04'te 3 eksik

Schalke 04'te 3 futbolcu, sakatlık ve rahatsızlıkları nedeniyle müsabakada forma giyemedi.

Alman ekibinde kaleci Ralf Fahrmann ve forvet Cedric Teuchert sakatlık, savunma oyuncusu Naldo da hastalığı nedeniyle maçın kadrosunda yer almadı.

- Taraftarlardan yoğun ilgi

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının Şampiyonlar Ligi'ndeki karşılaşmasına yoğun ilgi gösterdi.

Türk Telekom Stadı'nı dolduran taraftarlar, maç öncesinde yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Schalke 04'ün bin kadar taraftarı da kendilerine ayrılan yerde maçı takip etti.

Bu arada karşılaşma öncesinde iki takımın oyuncuları UEFA'nın Eşit Oyun kampanyası kapsamında birlikte poz verdi.

Öte yandan maç öncesinde Schalke 04 Teknik Direktörü Domenico Tedesco'nun selamlaştığı Fatih Terim'e "İmparator" diye hitap etmesi dikkati çekti.

- Bakan Kasapoğlu da takip etti

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, karşılaşmayı statta izledi.

Bakan Kasapoğlu, müsabakayı protokol tribününde takip etti.

- Galatasaray, UEFA Gençlik Ligi'ndeki maçı kazandı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımların 19 yaş altı ekiplerinin karşı karşıya geldiği UEFA Gençlik Ligi'nde Galatasaray, Schalke 04'ü 3-0 mağlup etti.

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın gollerini Atalay Babacan (2) ve Mutlu Aksu Doğan kaydetti.

Grupta puanını 4'e yükselten Galatasaray, aynı puana sahip Porto'nun ardından averajla 3. sıraya yerleşti. Lokomotiv Moskova'nın 7 puanla lider olduğu grupta 1 puanı bulunan Schalke 04 ise son sırada yer aldı.

- Maç öncesinde dostluk yemeği

Karşılaşma öncesinde iki takımın yöneticileri dostluk yemeğinde bir araya geldi.

Yemek organizasyonuna Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, başkan yardımcısı Yusuf Günay, yönetim kurulu üyeleri İlber Aydemir, Ömer Cansever, Dorukhan Acar, Metin Karakaya, Banu Vahapoğlu Akgün, Özgür Savaş Özüdoğru, Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg ve yönetim kurulu üyeleri ile UEFA delegeleri katıldı.

- 245 medya mensubu takip etti

Galatasaray-Schalke 04 maçına medya mensuplarının ilgisi büyük oldu.

Karşılaşmayı, muhabir, foto muhabiri, radyo yayıncısı ve yazar olarak toplam 245 kişinin takip ettiği açıklanırken, bunun 37'sinin yabancı olduğu aktarıldı.

Müsabakayı Almanya'dan 30, Japonya ve Azerbaycan'dan ikişer, Fransa, Yunanistan ve Çin Halk Cumhuriyeti'nden de birer basın mensubunun takip ettiği bildirildi.