Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray ile Evkur Yeni Malatyaspor, Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Galatasaray, 10 kişi tamamladığı maçta Evkur Yeni Malatyaspor ile golsüz berabere kaldı ve rövanş öncesi avantajı eline geçiremedi. 

İLK YARIDA TEMPO DÜŞÜKTÜ

Galatasaray, 10. dakikada tehlikeli geldi. Emre Taşdemir'in pasıyla sol çaprazda topla buluşan ve şık bir şekilde iki oyuncudan sıyrılarak ceza sahasına sokulan Ndiaye'nin yaptığı vuruşta top kaleci Farnolle'da kaldı.

24. dakikada ceza sahasında sırtı dönük bir şekilde topla buluşan Diagne, pasını Emre Taşdemir'e çıkardı. Bu oyuncunun ceza yayı üzerinden bekletmeden şutunda top üstten auta çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

MAÇ BAŞLADIĞI GİBİ BİTTİ

Evkur Yeni Malatyaspor 60. dakikada Aboubakar Kamara ile gole yaklaştı. Fransız forvet, karşı karşıya pozisyonda Muslera'yı geçemedi.

Galatasaray'da Christian Luyindama'nın 70. dakikada Guilherme'ye yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart gördü. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca yarı finalin ilk ayağı golsüz berabere tamamlandı.

Galatasaray ile Yeni Malatyaspor, 25 Nisan tarihinde rövanş maçında Malatya'da karşı karşıya gelecek ve finale çıkacak takım belli olacak.