İki takımın da dengeli başladığı maçta; özellikle Galatasaray, hücum yollarında etkisiz göründü. Topu rakip kaleye göndermekte zorlanan Sarı Kırmızılılar'da, defanstaki hatalar dikkat çekti. Nitekim, 37. dakikada Luyindama'nın büyük hatasını Pedro Henripue affetmedi ve topu Galatasaray ağlarıyla  buluşturdu. İlk yarının bitimine bir dakika kala defansın arkasına sarkan Umut Bulut, golle burun buruna kaldı. Ancak bu oyuncunun ağları havalandırmasını kaleci Muslera önledi.

Galatasaray, 2. yarıya Diagne-Emre Mor değişikliğiyle başladı. Konuk ekip, oyunu yavaş yavaş rakip kaleye yıkarken; 55.'te Belhanda, kaleci Lung'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu Kayserispor file bekçisine teslim etti. Dört dakika sonra Babel, kaleciden dönen topu ağlarla buluşturdu; ancak VAR incelemesi sonrası pozisyonda ofsayt olduğu tespit edildi.

63. dakikada Babel ile Abdennour'un hava topunda hakem VAR'a gitti ve Kayserisporlu oyuncunun meşin yuvarlağa elle müdahel ettiğini belirledi. Konuk ekip, penaltı kazanırken; 66. dakikada Belhanda beyaz noktadan affetmedi: 1-1.

Ev sahibi ekipte, 73.'te bu kez Pedro Henrique, 2. sarı karttan oyun dışı kaldı. 87'de Ryan Babel'in ceza sahası dışından vuruşunda top Mert'e çarpıp kaleciyi yanılttı ve top ağlarla buluştu: 1-2. 

Galatasaray'da Emre Mor, 89. dakikada 2. sarı kartla oyun dışı kaldı. 90+1'de Umut Bulut, soldan cezasahasına gelen topu kafayla ağlarla buluşturdu ve skoru 2-2'ye getirdi. Maçta son sözü sonradan oyuna giren Adem Büyük söyledi. Doğum gününde 90+9'daki golüyle Kayserispor ağlarını havalandıran Adem Büyük, maçı 3-2'ye getirerek son sözü söyleyen isim oldu.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 4'e çıkardı, Kayserispor ise 2 puanda kaldı. Galatasaray, milli maç arası sonrası Kasımpaşa'yı konuk edecek. Kayserispor ise Antalyaspor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak.

KARTLAR HAVADA UÇUŞTU

Kayserispor maçı 8 kişi tamamlarken Galatasaray ise 10 kişi tamamladı. 

Kayseri temsilcisinden ilk olarak Aymen Abdennour penaltı pozisyonunda ikinci sarıdan kırmızı kartı gören isim oldu. 

Maçın 73. dakikasında ise Pedro Henrique, Mariano'ya yaptığı hareket sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

89. dakikada Emre Mor, Kayserispor'un serbest vuruş kullanmasına engel olunca sarı kart gördü. Aynı dakika içinde