Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında rakibi Hatayspor'u evinde 2-0 yenen Galatasaray, rakibine 4-2 mağlup oldu ancak deplasman golü avantajıyla yarı finale çıkmayı başardı.

Antakya Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada 2-0 geriye düşen ev sahibi Hatayspor muhteşem bir geri dönüşe imza atarak güçlü rakibini 4-2 mağlup etmeyi başardı ancak bu skor Hatayspor'a yetmedi. Sarı kırmızılıları ilk maçı evinde gol yemeden 2-0 kazanması, deplasmanda da 4-2 yenilmesine rağmen yetti ve Galatasaray farklı yenilmesine rağmen yarı finale çıktı.

MAÇIN GOL POZİSYONLARI:

Galatasaray, 21. dakikada Muğdat'ın attığı golle karşılaşmada 1-0 öne geçti. Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu golden sonra VAR'a gitti. Emre Taşdemir'in golden önce topu elle alıp almadığını kontrol etti. Hakem VAR incelemesi sonrası golü geçerli saydı.

53. dakikada Emre Taşdemir'in ortasında Emre Akbaba kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Skoru 2-0'a getirdi.

59. dakikada Hatayspor aradaki farkı 1'e indirdi. Penaltı kazanan Hatayspor'da Gökhan Karadeniz topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1 yaptı.

70. dakikada Hatayspor bir penaltı daha kazandı. Gökhan Karadeniz topu yine ağlara göndererek maçta durumu 2-2 yaptı.

79. dakikada Hatayspor, Mirkan'ın attığı golle Galatasaray karşısında 3-2 öne geçti.

83. dakikada Hatayspor 4. golü buldu. Ancak hakem golü top dışarıdan geldi diyerek iptal etti. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu VAR'a gitti. VAR kararı sonrası hakem golü verdi ve Hatayspor, Galatasaray karşısında 4-2 öne geçti.

Karşılaşma bu skorla sona erdi.