Galatasaray’ın belki de sezonun maçı olarak göreceği Trabzonspor karşılaşması öncesinde sürpriz bir Onyekuru krizi ortaya çıkmıştı.

Gerçekler ortaya çıktı 

O günlerde pek anlam verilemeyen Monaco’nun oyuncuyu geri çağırması, gerçeklerin ortaya çıkmasıyla netleşti.

G.Saray 750 bin euro vermeyi kabul etti 

Cim-Bom, devre arasında kiralık olarak kadrosuna kattığı Onyekuru için Fransız kulübüne 750 bin euro vermeyi kabul etti. Teknik Direktör Fatih Terim’in en fazla istediği isimler arasında yer alan Nijeryalı futbolcu, sarı-kırmızılı takıma katıldı.

Ancak 2.5 ay sonra koronavirüs salgını baş gösterdi ve ligler tatil edildi.

Ödeme yapılmaması Monaco'yu kızdırdı 

30 Haziran’a gelinceye kadar Galatasaray’dan kira bedelini ödeme konusunda hiçbir çaba olmaması, Monaco’yu kızdırdı. Fransız ekibi, beklentisini karşılayamadığı için Cim-Bom’un üzerine gitti ve sözleşme biter bitmez Onyekuru’yu geri çağırdı.

Başka kulüplerde de kiralık oyuncuları bulunan Monaco, diğerleri için böyle bir uygulama yapmamasına rağmen, Galatasaray’ın ödeme konusunda işi ağırdan alması nedeniyle sadece Onyekuru’ya davet yaptı.

Terim çıldırdı 

Sarı-kırmızılı yönetim, kritik Trabzonspor maçı öncesinde böyle bir taleple karşılaşınca hemen gereken parayı gönderdi. Ancak Fransızlar buna rağmen ikna olmadı. Fatih Terim, yaşanan bu durum karşısında çılgına döndü. Tecrübeli çalıştırıcı, “Böyle bir maçta oynatamayacaksam ne zaman oynatacağım” diyerek Onyekuru’ya ihtiyacı olduğunu dile getirse de, iş işten geçmişti.

Kaynak: Milliyet