BÜYÜK ORANDA HAVLU ATTI 

Galatasaray, Fatih Karagümrük karşısında aldığı beraberlikle şampiyonluğa büyük oranla havlu attı. Özellikle derin bir sessizliğe gömülen Cim-Bom’da özellikle yönetim ve teknik heyet, en çok eleştiri alanların başında geldi. Milliyet'in haberine göre; İşte Cim-Bom’u çöküşe götüren nedenler yumağı:

1) SEÇİM GÜNDEMİ: 

Galatasaray’da Mustafa Cengiz’in aday olup olmayacağının henüz netlik kazanmaması, adayların da futbolla ilgili farklı ajandalarının olması futbol takımının kimyasını bozdu. Teknik direktör Fatih Terim bile seçim kulislerinin içinde kaldı.

2) YILDIZ SAVAŞLARI: 

Fenerbahçe ile girdiği “yıldız savaşları” iki takımın da şampiyonluk yarışındaki motivasyonunu bozdu. Saha içi göz ardı edildi, dışırada olanlar tartışılmaya başlandı.

3) TERİM’İN TERCİHLERİ: 

Ne kadro istikrarı ne de oyun istikrarı yakalanabildi. Forma giyenler sürekli değişirken, alternatifli kadro sadece kafa karıştırdı. Muhammed mi Falcao mu, Taylan mı Etebo mu, Saracchi mi Ömer mi derken istikrarsızlık başa bela oldu.

Son oynanan Karagümrük maçında Falcao’yu bir dakika bile oynatmaması, gol aradığı dakikalarda golcülerini kenarda tutması ve Feghouli’nin oynatılmaması eleştirildi. Geçen hafta da stoperde Gedson Fernandes tercihi tenkit edilmişti.

4) SÖZLEŞME BELİRSİZLİĞİ: 

Fatih Terim’in diğer bir hatası da, “Zaten sözleşmem sezon sonunda bitiyor” diyerek gelecek sezon için verdiği mesajdı. Terim’in olup olmayacağı bile tartışılınca, futbolcuların da motivasyonu düştü, bu durum sahaya yansıdı.

5) BELHANDA VE MUSLERA: 

Belhanda’nın gönderilmesi, bir yıl daha mukavelesi bulunan Muslera ile sözleşme yenilenmesi de takım içi dengelerin bozulmasına yol açtı. Mukavelesi bitecek olanlar, teklif almadıkları için, “Gelecek sezon herhalde yokum” düşüncesine kapıldı ve motivasyon zorluğu oldu.

6) TARAFTARSIZ BU KADAR!: 

Galatasaray’ın her kötü gidişinde takımı ayağa kaldıran taraftar, koronavirüs nedeniyle tribünde olamayınca sarı-kırmızılılar, kamçılayıcı güçten mahrum kaldı. Ev sahibi maçlar da artık deplasman gibi oldu.

7) HAKEMLERLE DİYALOG: 

Galatasaray’ın puan kaybettiği maçların ortak noktası; kırmızı kartlar ve aleyhe verilen penaltılar... Teknik direktör Fatih Terim’in zaman zaman hakarete varan hareketleri, Galatasaray adına hakemler üzerinde olumsuz bir imaj yarattı.