FFP (Finansal Fair Play) anlaşması nedeniyle sattığı oyuncu kadar futbolcu transferine bedel ödeyebilen yönetim bir an önce yıldız santrforu göndermeye çalışırken, taraftarın ‘istenmeyen adam’ ilan ettiği Diagne, Afrika Kupası’nda vitrine çıktı.

Çeyrek finale kadar Mane, Mbaye Niang, Keita Balde gibi Avrupa’nın önemli kulüplerinde forma giyen hücumcuların arkasında bekleyen Diagne, Senegal’in Benin ile önceki gün oynadığı maçta ise sonradan oyuna girdi.

64. dakikada sahaya ayak basan ve uzatmalarla birlikte yaklaşık yarım saat görev yapan Diagne, performansıyla tüm dikkatleri üzerine çekti, 1-0’lık galibiyette de kilit rol oynadı. Ve yapılan oylamayla ‘Maçın Adamı’ seçildi. 

Bir de gol atsa...

Şimdi gözler yarı final maçında... Senegal’in henüz rakibi belli olmazken, Benin karşılaşmasındaki performansı nedeniyle Diagne gelecek mücadeleye ilk 11’de başlayabilir.

Yönetimin en büyük temennisi ise Diagne’nin yarı finalde skora katkı sağlayıp piyasasını iyice yükseltmesi ve en az 15 milyon euroluk resmi teklif getirmesi.

Diagne’nin menajeri William D’Avila’nın adı, Suudi Arabistan’da yürütülen bir soruşturmada geçtiği için Arap kulüplerinin Senegalli yıldıza ilgisi son günlerde azalmış durumda. 

Galatasaray’ın umudu ise özellikle İngiliz kulüpleri. Premier Lig ekipleri Brighton, Crystal Palace ve Southampton’ın radarında olan Diagne de kariyerine Avrupa’da devam etmek istiyor. 

Tek problem, Galatasaray’da 2.3 milyon euro kazanan Diagne’nin gideceği yeni kulüpten en az 4.5 milyon euro talep etmesi.

TETTEH OPERASYONU

Scout ekibinin heyete önerdiği, teknik direktör Fatih Terim tarafından da onay verilen Benjamin Tetteh, geçen sezonun devre arasında Galatasaray’ın kapısından dönmüştü.

Kulübü Sparta Prag son anda fiyat artırınca, 22 yaşındaki Ganalı futbolcunun transferi gerçekleşmemişti. Cim Bom’un Tetteh’e olan ilgisi hala devam ediyor, Sparta Prag’la da dirsek teması sürüyor. 

Galatasaray, opsiyonlu kiralama formülüyle işi bitirmek isterken, Sparta Prag’ın şu ana kadar iki forvet transferi yapması, Tetteh’in yolunu açtı. Libor Kozak’ın yanı sıra Martin Graciar’ı kiralayan Çekya kulübünde şu anda golcü bolluğu yaşanıyor. Tetteh de özellikle Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle Galatasaray’a gelmeyi çok istiyor.

Kaynak: Fanatik