Galatasaray, Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun 24. haftasında 1 Mart 2020 Pazar günü Gençlerbirliği'ni konuk etti. TT Arena'da saat 20.00'da başlayan maçı, hakem Arda Kardeşler yönetti.

Galatasaray, Süper Lig'in 24. haftasında 1 Mart 2020 Pazar günü Gençlerbirliği'ni konuk etti. TT Arena'da saat 20.00'da başlayan maçı, hakem Arda Kardeşler yönetti. Zorlu mücadele Galatasaray'ın 2-0 galibiyetiyle sonuçlandı.

GALATASARAY 8'DE 8 YAPTI

Galatasaray 3. dakikada Donk ve 33. dakikada Falcao'nun golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Maçın ikinci yarısında ise 69. dakikada Falcao'nun golüyle karşılaşma 3-0 skorla sonuçlandı. Bu sonuçla Galatasray galibiyet serisini 8'e çıkardı.

İki takım arasında geride kalan lig maçlarında sarı-kırmızılıların galibiyetlerde 52-23, atılan gollerde de 163-101 üstünlük oluştu. Taraflar 21 maçta ise eşitliği bozamadı.

Futbolcular golden asker selamı verdi
Galatasaray’ın 3. dakikada Ryan Donk ile bulduğu golden sonra İdlib’te şehit olan Mehmetçikler unutulmadı. Sarı-kırmızılı futbolcular golün ardından hep birlikte ‘Asker selamı’ vererek destekleri gösterdi.

FALCAO LİGDEKİ 8. GOLÜNÜ ATTI

Sakatlığını atlattıktan sonra formasına kavuşan Radamel Falcao, gollerine Gençlerbirliği karşısında da devam etti. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe derbisinde rakip fileleri havalandıran Falcao, Gençlerbirliği maçının 33 ve 69. dakikalarında sahneye çıkarak bu sezonki 7. gol sevinci yaşamış oldu. Kolombiyalı golcünün 1 de Türkiye Kupası’nda golü bulunuyor.

Galatasaray Gençlerbirliği maçının canlı anlatımı ve skor takibi haberimizde...

GALATASARAY 3-0 GENÇLERBİRLİĞİ (MAÇ SONUCU)

2. dakikada Mairano’nun sağ kanattan yaptığı ortada Gençlerbirliği savunmasından Ramos ters bir vuruş yaptı, top az farkla kornere çıktı.
3. dakikada kazanılan korner atışında Ömer Bayram arka direğe ortaladı. Bu noktada iyi yükselen Donk kafa vuruşuyla topu filelere gönderen isim oldu. 1-0
27. dakikada Galatasaray etkili geldi. Onyekuru’nun pasında sağdan ceza sahasına giren Mariano, kale sahası içindeki Saracchi’ye gönderdi. Bu futbolcu net pozisyonda topa yetişemedi.
33. Feghouli’nin uzun pasında hareketlenen Mariano sağ kanatta topla buluştu ve savunmanın arkasına gönderdi. Bu noktada müsait pozisyondaki Falcao düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. 2-0
53. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ramos uzaktan çok sert vurdu, Muslera son anda topu kornere gönderdi.
55. dakikada Gençlerbirliği savunmasının kısa düşen geri pasında kaleci Nordfeldt’in uzaklaştırmak istediği top Falcao’da kaldı. Bu futbolcunun şutunda Ramos’a çarpan top kornere gitti.
61. dakikada Mariano’nun pasında topla buluşan Feghouli, kale sahası içindeki Falcao’ya çıkardı. Kolombiyalı futbolcunun kayarak vuruşunda top yandan auta çıktı.
69. dakikada Onyekuru’nun pasında topla buluşan Feghouli, ceza sahasına hareketlenen Falcao’yu göndü. Bu futbolcu çok sert bir vuruşla farkı 3’e çıkardı. 3-0
80. dakikada savunmadan atılan uzun pasta topu kapan Onyekuru, arka direğe koşu yapan Andone’yi gördü. Bu futbolcunun şutunda kaleci Nodrfeldt gole izin vermedi.

Stat: Türk Telekom
Hakemler: Arda Kardeşler, Volkan Ahmet Narinç, Hakan Yemişken
Galatasaray: Muslera, Mariano, Marcao, Donk, Saracchi, Seri, Ömer, Feghouli, Onyekuru, Taylan, Falcao
Yedekler: Okan Kocuk, Şener Özbayraklı, Ahmet Çalık, Adem Büyük, Selçuk İnan, Linnes, Emre Akbaba, Andone, Sekidika, Emin Bayram
Teknik Direktör: Fatih Terim

Gençlerbirliği: Nordfeldt, Ahmet Oğuz, Ramos, Toure, Halil İbrahim, Berat, Baiano, Sessegnon, Candeias, Yasin, Sio
Yedekler: Ertaç Özbir, Bjarsmyr, Nadir, Beijnen, Rahmetullah, Seuntjens, Soner Dimken, Diallo, Ömer Tatlısu, İlker Karakaş
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Goller: Donk (dk. 3), Falcao (dk. 33) Falcao (dk. 69) (Galatasaray)
Sarı kartlar:: Yasin, Baiano, Sio, Candeias (Gençlerbirliği), Donk (Galatasaray)