Sassuolo’nun 1.92’lik stoperi Acerbi’ye 4 senelik sözleşme öneren Sarı-Kırmızılılar, kulübünü ikna etmeye çalışıyor. Çizme basını da Aslan’ın transferde sona yaklaştığını yazıyor.
 
Geride bıraktığımız sezon en büyük sıkıntıyı defansta yaşayan Galatasaray, savunmanın göbeğine iki takviye birden gerçekleştirmeyi düşünüyor. Stoper konusunda yanlış yapmak istemeyen Sarı-Kırmızılılar, İtalya pazarında çalışmalarını yürütüyor. Cim Bom’un şu an 1 numaralı hedefi, Francesco Acerbi.

Sassuolo forması giyen 1.92’lik dev stoper kariyeri boyunca hep İtalya kulüplerinde oynadı, İtalya Milli Takım formasını da iki kez terletti. Hava toplarında inanılmaz üstünlüğü bulunan, oyun içindeki sertliğiyle de dikkat çeken 29 yaşındaki futbolcuya Galatasaray 4 senelik bir sözleşme önerdi. Acerbi, uzun vadeli mukaveleye ‘evet’ dedi. Kulübü Sassuolo’yu ikna çabaları ise devam ediyor. Juventus’un efsane stoperlerinden biri olan Galatasaray’ın hocası Igor Tudor’un Acerbi’yi mutlaka takımda görmek istediği belirtilirken, yönetim mutlu sona yakın.

Yerine adam arıyorlar

Nitekim İtalyan gazeteci Di Marzio da Galatasaray’ın Acerbi transferini bitirmeye yaklaştığını yazdı. Di Marzio, Sassuolo’nun da Acerbi’nin yerine oyuncu bakmaya başladığı ve ilk hedeflerinin Milan’dan Gabriel Paletta olduğunu belirtti. Cim Bom, 1 senelik sözleşmesi kalan tecrübeli oyuncuyu 3-4 milyon Euro civarı bir bonservis bedeli karşılığında kadrosuna katmayı planlıyor.

İki kez kanseri yendi

1 sene önce Juventus’un da gündemine gelen Acerbi, sadece yeşil sahada değil futbol dışında da tam bir savaşçı... Sassuolo’daki ilk yılında yakalandığı testis kanserini kısa sürede yenen deneyimli stoper, sonraki sene yine aynı problemle karşılaştı ancak pes etmeyerek sağlığına kavuşmayı başardı. Acerbi geçen sene İtalya Serie A’da 1 maç dahi kaçırmadı.

Tete teklifi: 3 milyon euro

Sadece stoper değil, sağ bek transferinde de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Galatasaray, Ajax’ın 21 yaşındaki oyuncusu Kenny Tete için 3 milyon Euro bonservis bedeli önerdi. Hollanda’nın saygın gazetelerinden De Telegraaf, bu teklifi Ajax’ın olumlu karşıladığını ve 1 yıl sözleşmesi kalan Tete’yi satmaya sıcak baktıklarını yazdı. Geçen sezon 23 resmi maça çıkan 1.80 boyundaki Tete, 21 yaşında olmasına rağmen Hollanda Milli Takımı’na da çağrılıyor. Bu oyuncunun alternatifi ise Deportivo’nun İspanyol sağ beki Juanfran. (Fanatik)