Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı ekibin antrenmanı sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Orman, “Şampiyonluğa inancımız tam” dedi. Alanyaspor’un Vagner Love konusunda basına haber verdiğini söyleyen Orman, “Bu yapılanı ayıpladım” diye konuştu. 
 
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, antrenman sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Son oynanan Başakşehir karşılaşmasında takımın mağlup olmasına rağmen oynanan oyundan çok memnun olduğunu ifade eden Fikret Orman, “Sezon başından bu yana istenilen seviyede değiliz. Ancak her geçen gün daha iyiye doğru gidiyoruz. Özellikle son maçta Beşiktaş, sahadaki oyunuyla, stratejisiyle, maç öncesindeki düşüncesini sahaya koymasıyla beni memnun eden bir futbol oynadı. Yenildik ama bu çok uzun bir maraton. Biz şampiyon olduğumuz senede de Başakşehir’e orada yenilmiştik. O statta bir şanssızlığımız var. O statta oynayarak şampiyon olmuştuk ama bunu da en kısa sürede ortadan kaldıracağımızı düşünüyorum. Beşiktaş, Başakşehir’de oynadığı oyun gibi, sahada mücadele eden bir ekip olarak bu ligi şampiyon olarak bitirecektir. Kendim de Beşiktaş’ın oynadığı oyundan çok mutlu değildim ama şu anda çok umutluyum. Bunu da kalben söylüyorum, ligi şampiyon olarak bitireceğimize inanıyorum. Ligin başı olmasına rağmen 3 mağlubiyete ulaştık ama önümüzde daha çok maç var. Bu ligde daha çok şeyler olacaktır. Beşiktaşlılar endişe etmesinler, bu sene şampiyon olacağız. Eksiklerimiz var ve hocamızla görüşerek takviye yapacağız” ifadelerini kullandı. 

“Kur farkından çok zarar ettik” 

Devre arasında takıma gerekli takviyeyi yapacaklarını belirten, “Ben başkanlık koltuğuna oturduğumdan bu yana her devre arasında bazı takviyeler yaptık. İzleme ekibimiz, yönetim kurulu ve hocamız, istişare ederek gerekli takviyeyi yapacaktır. Finansal konularda son dönemde haberler çıkıyor. Biz devraldığımızdan bu yana finansal sıkıntılar oluyor. Herkesin kabul ettiği gibi Türkiye’de şu anda finansal olarak en iyi kulüplerden birisi durumundayız. Döviz çıkışı inişi, büyük bir sorun oluşturuyor. 1,5 içinde 200 milyon TL’nin üzerinde oyunculara ödeme yaptık. Euro şu anda 6.20 TL. 7.40’dan ödeme yaptık. 10 milyon Euro’da 12 milyon TL, 20 milyon Euro’da 24 milyon TL gibi bir kur zararı yaşadık. İş dünyası olağanüstü bir durum yaşıyor. Ama Beşiktaş bunun her dakikasıyla mücadele ediyor. Lisans konusunda da sıkıntımız kalmadı. Ülke olarak sıkıntılarımız var. Koca koca holdinglerde sıkıntılar oluyor. Beşiktaş’ın da problemleri var ama aşılmayacak işler değil bunlar. Beşiktaş Yönetim Kurulu, bütün her şeyi adım adım çözecek ve çözmeye de devam ediyor” diye konuştu. 

“Alanyaspor’un yaptığını ayıpladım”

Teknik konularda yorum yapmayacağını söyleyen Orman, “Biz netice olarak Beşiktaş’ın yöneten yönetim kuruluyuz. Bizim de izlenimlerimiz var ama bir mevkii belirtmek doğru olmaz. Her bölge için çalışmalarımız var ve devre arasında eksik yerlere takviye yapacağız” dedi. 

Alanyaspor’un Vagner Love’ın ödemesiyle ilgili hukuki işlem yapması konusunda konuşan Fikret Orman, “Alanyaspor’dan Love’ı transfer ettik. Belirli ödemeleri yaptık. Ama bu durum herhalde büyük bir kızgınlıkla yapılmış bur durum ve ben ayıpladım. Bugün ayın 5’i. Bu durum ayın 31’inde oldu. Ayın 31’i çarşambaydı ve perşembe günü gazetelerde gördük bunu. Normalde olmayacak şeyler ama kızgınlıkla yapılmış. Herkesin ödemesini yaparız. Bunu servis etmek yakışmamış. Beşiktaş’ın birçok Anadolu kulübünden alacağı vardır ama biz bunu hiçbir zaman gündem etmedik, basına servis etmedik. Futbol ailesi içinde çözülen problemler bunlar. Çarşamba günü olan şeyin perşembe basına çıkması hoş değil. Bunlar da başımıza gelecekmiş, ödemelerini yaparız ve mevzu da kapanır. Ama açıkçası kırıldım” diyerek sözlerini sürdürdü. 

Son olarak basketbol takımının ödeme yapılmaması sonucunda antrenmanlara çıkmadığı haberleriyle ilgili konuşan Orman, “Bugün duydum basketbol takımının durumunu. İcra kurulu vardı bugün ve gündeme getireceğiz. Bir gecikme olmazsa onların da ödemelerini bu hafta yaparız” dedi.