Fenerbahçe'de transfer bitmiyor. Mehmet Ekici, Nabil Dirar ve Valbuena'yı kadrosuna katan sarı lacivertlilerin şimdiki hedefi Gil Dias ve Andre Castro.
 
Fenerbahçe, 2017-18 sezonu için çalışmalara erken başlamasının meyvelerini topluyor. Öncelikle teknik adam sorununu halleden sarı-lacivertliler şubat ayında Aykut Kocaman ile prensip anlaşmasına varmıştı.

Geçen sezonun başlamasına çok az bir süre kala teknik adam değişikliği yapan ve bunun sancılarını çeken yönetim bu sefer aylar öncesinden konuyu çözdü. Ardından deneyimli teknik adamın verdiği transfer raporu doğrultusunda yine şubat ayı içinde transfer çalışmaları başladı.

MEHMET EKİCİ

Yönetimin devre arasında almak istediği ancak Trabzonspor ile anlaşma sağlayamadığı Mehmet Ekici’nin sezon sonuyla birlikte sözleşmesi sona erdi. Futbolcu ile daha önce yapılan bir prensip anlaşması vardı. Aykut Kocaman da onay verince ilk transfer oldu. Böylelikle orta sahaya oyunu gerçek anlamda iki yönlü oynayabilen önemli bir isim katıldı. Uzun süredir bu tip bir oyuncu için arayışlarını sürdüren sarı lacivertliler önemli bir transfer yaptı.

VALBUENA

Ardından son iki aydır görüşmelerin iyice yoğunlaştığı Valbuena transferi bitti. 2010-13 döneminde sarı-lacivertli takımı çalıştırırken başarılı futbolcuyu transfer etmek isteyen Kocaman, sonunda oyuncuyu kadrosuna kattı. Teklifler alan Valbuena, Kocaman’ın da kendisini ısrarla istemesiyle Fenerbahçe’nin teklifini kabul etti. İki kanat ve forvet arkasında forma giyen futbolcu takımın lideri ve ve hücumdaki en önemli oyuncu olacak.

NABIL DIRAR

Zor bir transfer süreci oldu. Avrupa’dan ciddi teklifler aldı. Sarı-lacivertliler, Dirar’a birçok talip olmasına rağmen bu transferi de neticelendirmeyi başardı.

BİTMEYE YAKIN TRANSFERLER

Gil Dias

Fenerbahçe yönetimi sol kanat oyuncusu Gil Dias için de Monaco kulübü ile prensipte anlaştı. Rio Ave’de kiralık olarak forma giyen 20 yaşındaki genç futbolcunun transferi de kısa sürede resmiyet kazanacak.

Castro

Fenerbahçe yönetiminin bitirmeye çok yakın olduğu bir başka transfer ise Castro. Kasımpaşa ile sözleşmesi sona eren futbolcu ile prensipte anlaşıldı. Gelecek hafta resmi imzaların atılması söz konusu. Bu transferin gerçekleşmesiyle orta saha daha güçlü hale gelecek.

KAMP SONRASI 2. HAREKÂT

Sarı-lacivertliler transfer dönemi resmen başlamadan teknik adam, lider oyuncu, kanat ve orta sahadaki sıkıntılarını çözmüş oldu. Castro ve Dias’ın da takıma katılmasıyla birlikte ilk etap transfer çalışmalarını büyük ölçüde tamamlandı. Şimdi kamp çalışmalarına geçilecek. Teknik Direktör Kocaman, burada takımın son durumunu görecek ve ardından ikinci transfer harekatı başlayacak.

Takımdan ayrılması gündemde olan Wiel, İsmail, Emenike, Kjaer, Ozan, Volkan Şen, Stoch, Fernandao ve van Persie gibi isimlerin durumu da bu transfer çalışmalarında belirleyici olacak.

(Skorer)