Murat Sağlam'ı kadrosuna katarak transfere başlayan Fenerbahçe, daha sonra Max Kruse, Allahyar, Emre Belözoğlu ve Vedat Muriç ile sözleşme imzaladı.

Sarı-lacivertlilerin Garry Rodrigues, Altay Bayındır ve Kolarov ile de prensip anlaşmasına vardığı biliniyordu.

Ancak Fenerbahçe'nin gözdesi için gelen haberler yönetimin canını sıktı.

Vedat Muriç transferinde Galatasaray'a çalım atarak mutlu sona ulaşan Fenerbahçe'nin bir başka kritik hedefi Alexandar Kolarov konusunda İtalya'dan dikkat çeken bir haber geldi.

Corriere della Sera'dan Gianluca Piacentini'nin haberine göre 1 yıllık sözleşmesi kalan Sırp oyuncu Roma'dan ayrılmaktan vazgeçti.

Gelecek sezon da takımda kalmaya sıcak bakıyor ancak sonra karar teknik direktör Paulo Fonseca ile yaptığı görüşmenin ardından verilecek.

Sportif direktör Gianluca Petrachi'nin "Kolarov benimle konuşmak istedi ve onunla görüştüm" açıklamasının ardından geleceği ile ilgili bilgilendirilmek istediği ortaya çıkan tecrübeli oyuncunun, gelecek sezon Fonseca'nın planlarında olduğu belirtildi.

FONSECA "KAL VE STOPER OL" DİYECEK

Yeni teknik direktör Fonseca'nın, Spinazzola transferiyle birlikte sol bekte oynatmayı düşünmediği 33 yaşındaki oyuncuyu sol stoper olarak düşündüğü ve bunu da yapacağı görüşmede oyuncuya bildireceği kaydedildi.

Pep Guardiola'nın da Manchester City'de Kolarov'u stoperde görevlendirdiği ve oyun kurma yeteneği ve hızıyla Fonseca'nın da oyuncusundan defansın ortasında faydalanmak istediği vurgulandı.

Öte yandan Kolarov ile birlikte Roma'nın stoper rotasyonuna Tottenham'dan Toby Alderweireld transferini yapmak istediği de ifade edildi.

Kaynak: Fotomaç