19 yaşındaki futbolcuyu uzun süredir Avrupa’nın önde gelen birçok kulübü takip ederken, bu takımların scoutları sarı-lacivertlilerin maçlarına gelerek futbolcuyu yakından izliyor.

Genel fikir; üst düzey, şampiyonluğa oynayan takımlar için henüz erken olsa da futbolcunun potansiyelinin olduğu ve gelecek vaat ettiği yönünde...

Bunlar dışında kalan nispeten biraz daha orta sıra takımları ise futbolcuyu şimdiden kadrolarına katmaya sıcak bakıyor. Bu takımların başında da İtalyan ekibi Fiorentina geliyor. 

Sarı-lacivertli yönetim, henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da, Fiorentina’nın sarı-lacivertli takıma Eljif için teklif sunduğu öğrenildi.

İtalyanlar 15 milyon euroya yakın bir bonservis bedeli önerse de Fenerbahçe Yönetimi bu miktarı az buldu. Futbolcunun gelişiminin henüz tamamlamadığı düşünüldüğünde sarı-lacivertliler, Eljif’in daha yüksek miktarlara satılma ihtimalini hesaplıyor.

Bu nedenle yönetim minimum 20 milyon euro civarında bir bonservis bedeli isteyecek. Ayrıca olası satışından pay talep edecek. Eljif Elmas da kariyer planı çerçevesinde aklı yurtdışında...

Yönetim tüm bu gelişmelerin ışığında yeni sezon Eljif’den gelecek parayla transfer bütçesini oluşturmayı planlıyor. Minimum 20 milyon euroluk bir gelir ve düşen maaş bütçesiyle birlikte yönetim mali açıdan transferde daha rahat hareket edecek.

GEÇMİŞTE ÖRNEĞİ VAR

Sarı-lacivertli yönetim, sezon başından takımın üç önemli ismi Giuliano, Souza ve Fernandao’yu satarak ciddi bir bonservis geliri etmişti. Toplamda 25 milyon euroya yakın gelir elde edilmesine rağmen bu miktar çok efektif şekilde kullanılamadı. Büyük bölümü kiralık olarak gelen ve sezon sonu ayrılacak olan Slimani, Ayew ve Benzia için harcandı.