Fenerbahçe’nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriç’in talipleri her geçen gün artıyor. 25 yaşındaki futbolcuyu Avrupa’da birçok kulüp yakından takip ediyor.

Premier Lig’in önemli kulüplerinden Tottenham kısa bir süre önce sarı-lacivertli yönetimle temasa geçerek Muriqi’yi transfer etmek istediğini bildirmişti.

28 milyon euroluk teklif az bulundu 

Ancak en somut adım İngiltere’nin Burnley takımından geldi. Premier Lig’de şu anda 13. sırada bulunan Burnley, Kosovalı futbolcu için 28 Milyon Euro’luk bir bonservis bedeli önerse de bu teklif sarı-lacivertliler tarafından az bulundu.

Bu cazip önerinin kabul edilmemesinin biri sportif diğeri idari olmak üzere iki önemli sebebi var. İlki takımın şampiyonluk yarışında Vedat Muriqi’ye ihtiyacı var. Dolayısıyla golcü oyuncunun ayrılması demek şampiyonluk ümitlerinin tamamen bitmesi anlamına geliyor.

Borçları kapatacak 

Sarı-lacivertlilerde öncelikli hedef şampiyon olup Şampiyonlar Ligi’ne kalmak. Kulübün mali açıdan bu gelirlere çok fazla ihtiyacı var. Bunlar gerçekleştikten sonra Vedat’ın satışı söz konusu olabilecek.

Ayrıca yönetim Vedat’ı doğru ve en değerli olduğu zamanda satmayı planlıyor. Bu zaman da henüz gelmiş değil. Kosovalı oyuncunun 28 Milyon Euro’nun da üzerine çıkacak bir potansiyele sahip olduğu fikri hakim. Dolayısıyla futbolcudan gelecek para kulübün geleceği için de önemli olacak.

Çıkış yolu 

Özellikle yönetim mali açıdan hâlâ tam anlamıyla çıkış yolunu bulamadı.  Şampiyonlar Ligi geliri ve Vedat’ın 28’in de üzerinde olası satışı ile borçların önemli bir kısmının kapatılması ve kulübün biraz olsun mali açıdan düzlüğe çıkması hedefleniyor.

Tottenham, Burnley ve son olarak da Real Sociedad futbolcu için artık sarı-lacivertli kulüple temasta. Bunun dışında başka takımlar da futbolcuyu hâlâ takip ediyor. Bu gelişmelerin ışığında Muriqi’nin sezon sonu takımda kalması zor gözüküyor.

ManU’nun listesinde 

Sarı-lacivertli takımdaki performansıyla Avrupa’da birçok kulübün listesinde olan Vedat Muriç’le ilgili ilginç bir durum da ortaya çıktı. İngiliz devi Manchester United’ın scout ekibinin geniş çaplı araştırmalar yaptığı ve forvet listesinde Kosovalı yıldızın da olduğu bildirildi. 25 yaşındaki golcünün, Manchester United scout ekibinin hazırladığı geniş çaplı oyuncu havuzuna dahil edildiği kaydedildi.