Fenerbahçe'de kadroya giremeyen ve geleceğinin karanlık olduğunun farkına varan Ömer Faruk Beyaz, sarı-lacivertli ekip ile yeni sözleşme imzalamaya yanaşmamıştı. Fenerbahçe, Ömer Faruk Beyaz'ın Bundesliga ekibi Stuttgart ile anlaşma sağladığını açıkladı.

Fenerbahçe'den açıklama
Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Futbolcumuz Ömer Faruk Beyaz, Almanya'nın VfB Stuttgart kulübüyle anlaşmaya varmıştır. Sezon sonu kulübümüzle sözleşmesi sona erecek olan Ömer Faruk Beyaz'a bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz."

''Bana duydukları güven için Stuttgart'a teşekkür ediyorum''
Ömer Faruk Beyaz: "Stuttgart genç futbolculara önem veren bir kulüp. Ailemle birlikte bu kararı verdik. Bana duydukları güven için Stuttgart'a teşekkür ediyorum."

"Ömer Faruk Beyaz olağanüstü bir yetenek''
Stuttgart Sportif Direktörü Sven Mislintat "Ömer Faruk Beyaz olağanüstü bir yetenek. Avrupa'nın en çok istenen oyuncularından biriydi. 17 yaşında profesyonel, Fenerbahçe'de kaptanlık yapmış ve Türkiye U21'i için oynayan sıradışı bir potansiyel." dedi.

“Kendisine 5 yıllık çok güzel bir proje sunduk ama kabul etmedi''
Emre Belözoğlu daha önce yaptığı açıklamada “Kendisine 5 yıllık çok güzel bir proje sunduk ama kabul etmedi. Oysa projenin içi onun adına olumlu şartlarla dolu. Onun bayrak oyunculardan biri olacağını düşünüyordum ama maalesef süreç olumsuz ilerliyor” demişti.