Fenerbahçe, Süper Lig'in 37. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup etti. Son 5 maçından 3 galibiyet 2 beraberlik çıkararak zirve yarışında yeniden söz sahibi olan Fenerbahçe, rakipleri Beşiktaş ile Galatasaray'ın kazandığı haftada fire vermeden yoluna devam etmeyi başardı. Sarı-Lacivertliler bu karşılaşmada adeta ecel terleri döktü.

İLK MAÇI FENERBAHÇE ALDI
Sezonun ilk yarısında Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 3-0 kazanmıştı. Fenerbahçe'de 9, Kasımpaşa'da 5 futbolcu kart sınırında yer alıyor. Kanarya'da cezalı duruma düşenler hafta içi deplasmandaki, Paşa'da kart görenler ise hafta sonunda iç sahadaki Alanyaspor sınavında olmayacaklar.

4 EKSİK VAR
Sarı-Lacivertliler'de bu karşılaşmada sakatlıkları bulunan Altay, Sadık ve Perotti'ye yer verilmedi. Mesut Özil de hazır olmadığı için kadroya dahil edilmedi.

9 OYUNCU SINIRDA
Fenerbahçe, bu karşılaşmaya 9 oyuncusu sarı kart sınırında geldi. Sarı-Lacivertliler'de Caner, Pelkas, İrfan, Sosa, Tisserand, Serdar, Sinan, Ferdi ve Gökhan Gönül sınırdaydı. İrfan sarı görerek cezalı duruma düştü.

35 MAÇIN 27'SİNİ FENER ALDI
Fenerbahçe ile Kasımpaşa arasında bu maça kadar daha önce 35 karşılaşma oynandı. İki ekip arasındaki müsabakaların 27'sini Fenerbahçe, 4'ünü Kasımpaşa kazandı, 4 müsabaka da berabere sonuçlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR
96'HARUN'DAN YİNE HATA! Fenerbahçe'nin kendi sahasında sağ kanattan kazandığı serbest vuruşta Harun kalesini terk etti ve topun başına geçti. Ters kanada doğru gönderdiği top Varga'nın önüne düştü. Varga'nın orta alandan vuruşunda top farklı şekilde auta çıktı.

91'Maçın son anlarında Kasımpaşa beraberliği yakalamak için tüm hatlarıyla baskı kurmaya çalışıyor.

90'Bu arada maçın sonuna en az 9 dakika ilave edildi.

89'HARUN ÇIKARDI! Kasımpaşa'nın Hajradinovic'le rakip yarı alanın ortalarından kullandığı serbest vuruşta arka direğe doğru ortalanan topa Luckassen kafayı vurdu, kaleci Harun müthiş bir refleksle topu kornere tokatlad

88'BİR KAFA! Caner'in kullandığı kornerde Serdar Aziz ön direkte kafayı vurdu, top üstten dışarı gitti.

81'Florent Hadergjonaj, Türkiye kariyerindeki ilk golünü attı.

80'GOL Penaltıda topun başına geçen Hadergjonaj, Harun'un soluna doğru sert vurdu. Harun'un müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 3-2

77'Harun Tekin, penaltıya sebebiyet verdiği pozisyonda Hajradinovic'in darbesiyle sakatlandı. Tedavisi saha içinde gerçekleştiriliyor.

76'PENALTI! Orta alandan gönderilen derinlemesine topla Hajradinovic savunma arkasına hareketlendi. Karşı karşıya pozisyonda Harun'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi.

75'Fenerbahçe'de Sinan Gümüş sol kanattan içeri sokuldu ve son çizgiye inmeden kale alanına doğru sert bir top kesti, kaleci Ertuğrul iki hamlede topu kontrol etti.

74'Fenerbahçe orta alanda çok fazla top kaybı yapmaya başladı. Kasımpaşa kaptığı toplarla etkili olmaya çalışıyor ancak onlar da kaleye gidemiyorlar.

71'Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş yerini Sinan Gümüş'e bıraktı.

71'Fenerbahçe'de Enner Valencia yerini Mame Thiam'a bıraktı.

71'Fenerbahçe'de Ozan Tufan yerini Luiz Gustavo'ya bıraktı.

69'Fenerbahçe'de Sinan Gümüş, Gustavo ve Thiam oyuna girmek üzere hazırlık yapıyor.

65'Bu bölümde tempo bir hayli düştü. İlk yarıya oranla Fenerbahçe ikinci yarıda çok daha kontrollü bir oyun sergiliyor.

60'OFSAYT KARARI ONAYLANDI! Yaklaşık 3 dakika süren incelemenin ardından Thelin için kalkan ofsayt bayrağının doğru olduğu tespit edildi ve Fenerbahçe'nin endirekt serbest vuruşuyla oyun tekrar başladı.

57'GOL OFSAYTA TAKILDI! Sadiku'nun derinlemesine pasıyla kale alanının önünde topla buluşan Thelin, gelişine bekletmeden vurdu ve topu ağlara yolladı ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı.

53'DİREKTEN DIŞARI! Pelkas sol kanattan taşıdığı topu ortaya çevirdi. Valencia'yı geçen topa gerilerden gelen Nazım sert vurdu, direğin üzerine çarpan top auta çıktı.

47'Fenerbahçe sabırla pas yaparak atak geliştirmeye çalışıyor.

45'Kadıköy'de ikinci yarı başladı!

D.A.DEVRE! Fenerbahçe müthiş bir baskıyla oynadığı ilk yarıyı Kasımpaşa karşısında 3-1'lik üstünlükle tamamladı.

45' Penaltıda topun başına geçen Valencia, şutu kalenin orta noktasına çekti ve golü atmayı başardı.

44'Bu arada ilk yarının sonuna en az 2 dakika ilave edildi.

43'PENALTI! Ceza alanı sağ çaprazında topu alan İrfan Can, arkasından bindiren Valencia'yı gördü. Valencia topu kurtardı ancak Haddadi'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Fırat Aydınus tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

41'Fenerbahçe'nin kullandığı köşe vuruşu sonrası kaptırılan topta Hajradinovic hızla ileri çıkmak istedi. Orta alanda onu çekerek durduran İrfan Can sarı kart gördü.

40'Geçtiğimiz hafta Başakşehir deplasmanında da ağları havalandıran Macar savunmacı Attila Szalai, ligdeki GOL sayısını 3'e çıkardı.

39'GOL Fenerbahçe'nin kullandığı köşe vuruşunun devamında sol kanada açılan topu Mert Hakan ön direğe ortaladı. O bölgeye çok iyi

38'OZAN VURDU! Sağ kanatta baskıyla topu kapan Fenerbahçe'de Mert Hakan ortaladı. Kasımpaşa savunmasının sektirdiği topu Ozan ceza alanı ilk metrelerinde aldı ve sağına çekip ters köşeye çok sert vurdu, kaleci Ertuğrul topu kornere çeldi.

32'YİNE ERTUĞRUL! Pelkas bir kez daha ceza alanı sağ çaprazında topu aldı. Hemen önündeki rakibinden topu müthiş kurtarıp bomboş pozisyonda vuruşunu yaptı, kaleci Ertuğrul bir kez daha gole engel oldu.

31'MUTLAK GOL KAÇTI! İrfan Can'ın müthiş pasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Pelkas'ın vuruşunda Ertuğrul mutlak gole engel oldu.

30'Kasımpaşa savunma arkasına atılan toplarla etkili oluyor. Ceza sahasına ortalanan topa Hajradinovic voleyi vurmak istedi, bu sırada Sosa adeta kendisini siper ederek vuruşun kaleye gitmesine engel oldu.

20'GOL Fenerbahçe geriden oyun kurmaya çalışırken Serdar Aziz'in kalecisine gönderdiği pasta Harun'un vuruşu çok kısa düştü. Bir anda topu önünde bulan Hajradinovic, bomboş durumda topu yerden bir vuruşla ağlara yolladı: 1-1

17'Bu arada Valencia'nın golünde müthiş bir ortayla asisti yapan Caner Erkin, bu sezon ligde 9. kez GOL pası verdi. Enner Valencia ise ligde ilk kez kafa golü attı.

15'Enner Valencia bu sezon Süper Lig'deki 8. golünü kaydetti.

14'GOL Fenerbahçe'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştıramadığı topu taç çizgisi önünde yine Caner aldı. Kale alanına doğru nefis bir orta kesti. Valencia, savunmanın üzerinden kafayı vurup boşa çıkan Ertuğrul'u avladı: 1-0

13'SERT ŞUT! Pelkas, Valencia'nın pasıyla savunma arkasına sarkıp ceza alanı sağ çaprazından dar açıya rağmen çok sert ve düzgün vurdu. Kaleci Ertuğrul gole izin vermedi.

10'ÇİZGİDEN ÇIKTI! Rakip yarı alanın ortalarında topu alan Ozan Tufan, Valencia'yla duvar pası yapıp içeri girdi ve karşı karşıya pozisyonda çaprazdan dokunuşunu yaptı. Kaleye doğru giden topu son anda çizgi önünde Hadergjonaj kornere yolladı.

9'DOKUNAMADI! Fenerbahçe yine sol kanattan etkili geldi. Savunma arkasına sarkan Mert Hakan'ın ortasına ön direkte Valencia hamle yapmıştı ancak onun kafasını sıyıran top kaleci Ertuğrul'da kaldı.

8'NET FIRSAT KAÇTI! Sol taç çizgisi önünde topu alan Caner, bekletmeden ortadaki Valencia'yı gördü. Müsait pozisyonda topu alan Valencia'nın yakın köşeye yerden vuruşunu Ertuğrul kurtardı. Devamında Pelkas hamle yaptı ancak Yunan oyuncu için ofsayt bayrağı kalktı.

5'DOĞRUDAN KALEYE! Hajradinovic'in kullandığı köşe vuruşunda doğrudan kaleye yönelen top üstten dışarı gitti. Fırat Aydınus, yardımcısı Erdem Bayık'ın da uyarısıyla kaleci Harun'un topa dokunmadığını belirtip autu verdi.

4'BİR KAFA! Sağ kanatta topu kapan Kasımpaşa'da Hadergjonaj ortaladı, ön direkte Thelin kafayı vurdu. Top üst ağlarda kaldı ancak hakem savunmadan son bir müdahale olduğunu belirterek korneri gösterdi.

2'Şimdi topu kapan Fenerbahçe savunmadan oyun kurmaya çalışıyor.

1'Fenerbahçe ön alanda baskı uygulayarak maça başladı. Kasımpaşa ayağa paslarla bu baskıyı kırmaya çalışıyor.

M.Ö.İlk düdük çaldı ve maç başladı!