Fenerbahçe’de yeni sezonla birlikte büyük bir değişim yaşanacak. Emre Belözoğlu’nun futbol kariyerini tamamlayıp sportif direktör olarak devam etmesiyle birlikte tecrübeli ismin görevini Ozan Tufan alacak, takımın liderliğine o oturacak.

Özellikle koronavirüs salgını sebebiyle artık yurtdışından istenen oyuncuların alınması zor hale geldi. Bu nedenle yerli isimlere yönelen sarı-lacivertli takımda oyuncu grubunun şefliğini de Ozan Tufan üstlenecek.

Sarı-lacivertli takımla sözleşmesini uzatan ve 2023’e kadar imza atan yıldız futbolcu, artık takımın en önemli ismi konumuna gelecek. Luiz Gustavo’nun takımda kalıp kalmamasına göre kaptanlık görevinin bile verilme düşüncesi bulunuyor.

Erken anlaşınca... 

Ozan Tufan’ın özellikle sezon içinde sözleşmeye imza atması sarı-lacivertli yönetim tarafından takdir edildi. Yıl sonunda bonservisini alıp istediği kulübe bedava gitme hakkı bulunan 25 yaşındaki orta saha, bunu kullanıp ayrıca imza parası da alabilirdi.

Bu avantajlı duruma rağmen Fenerbahçe’ye borcunu ödemek istediği için erken imza atan Ozan Tufan, bu tavrı sonrası kulüp içinde daha da büyüdü.

Teknik adam konusunda da Ozan Tufan’ın görüşlerinin alındığı öğrenildi. Samandıra’yı, Fenerbahçe’yi ve oyuncu grubunu yakından tanıyan Ozan’ın bu konuyla alakalı olarak yönetime fikirlerini aktardığı belirtildi.